Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Μικρό στήθος; Μάθε γιατί ήρθε η ώρα να το ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ

Στάσου στο ύψος σου.


Φύλλις Νικολάου

Μήπως πάντα ζήλευες τα πλούσια προσόντα που διέθεταν οι φίλες και αισθανόσουν μειονεκτικά που η φύση δεν σε προίκισε με το μεγάλο στήθος που λατρεύουν οι άντρες; Αν ναι, σου έχουμε καλά νέα, μιας και δεν χρειάζεται να στεναχωριέσαι τόσο. Παρακάτω σου αποκαλύπτουμε δύο λόγους για τους οποίους πρέπει να είσαι χαρούμενη για το μικρό του μέγεθος!

Λόγος #1 Όσο μικρότερο είναι το στήθος σου τόσο λιγότερο υποφέρει η σπονδυλική σου στήλη.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει μάλιστα από δύο διαφορετικές έρευνες: Η μία διεξήχθη από Τούρκους επιστήμονες και η άλλη από την Αμερικανική Ένωση Πλαστικών Χειρουργών. Και στις δύο περιπτώσεις οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα μεγάλα στήθη μπορεί να τα αγαπούν περισσότερο οι άντρες και να δίνουν σέξι αέρα στις... κατόχους τους, συχνά όμως συνοδεύονται από προβλήματα όπως πόνοι στη μέση, την πλάτη και τους ώμους. 

Λόγος #2: Όσο μικρότερο στήθος, λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσεις καρκίνο του μαστού. 

Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Xάρβαρντ αφού μελέτησαν πάνω από 89.000 γυναίκες, συμπέραναν ότι ο κίνδυνος να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού πριν από την κλιμακτήριο ήταν ιδιαίτερα αυξημένος για όσες είχαν μεγάλο στήθος από όταν ήταν νεαρές. Ο κίνδυνος μάλιστα ήταν κατά 49% υψηλότερος για τις πολύ αδύνατες γυναίκες με μεγάλο στήθος, από αυτόν που είχαν οι γυναίκες με φυσιολογικό βάρος και μικρό στήθος. Η ακριβής αιτία για την οποί το μεγάλο στήθος αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου δεν έχει εξακριβωθεί με σαφήνεια από τους ειδικούς. Οι τελευταίοι ωστόσο υποθέτουν ότι ενδέχεται να παίζουν κάποιο ρόλο τα κύτταρα που βρίσκονται στους μαστούς καθώς όσο πιο μεγάλο είναι το στήθος, τόσο περισσότερα  διαθέτει.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει

ΥΓΕΙΑ

7 tips στοματικής υγιεινής που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Πώς να προστατέψεις την υγεία των δοντιών και των ούλων σου αποτελεσματικά

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

BLOGS

10 απίθανα στοιχεία για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πολλοί πιστοί στις εκκλησίες προσεύχονταν στις φωτογραφίες του τηλεοπτικού Ιησού, Robert Powell, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και trivia γύρω από τη θρυλική σειρά του Franco Zeffirelli. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Χαμένοι στη μετάφραση: 8 ξένες λέξεις και φράσεις που δεν έχουν ελληνική μετάφραση

Από μία απογευματινή βόλτα στο κέντρο της πόλης με φίλους μέχρι την απόλαυση καφέ και μπύρας μία ηλιόλουστη μέρα, 8 λέξεις που έρχονται από διαφορετικές χώρες του κόσμου και δεν μεταφράζονται στα ελληνικά.