Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Πόνος στον αυχένα;

4 φυσικοί τρόποι για να... βγάλεις τον πόνο στον αυχένα από τη μέση! 


Μαρία Μυλωνά

Πόσες φορές δεν έχετε ξυπνήσει από τον ύπνο και δεν μπορείτε να κινήσετε άνετα το κεφάλι σας εξαιτίας πόνων στον αυχένα;

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα με “πιάσιμο” ή/και πόνους στον αυχένα, γεγονός που συχνά προκαλεί ακόμα και πονοκεφάλους.

Δείτε μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε τον πόνο στον αυχένα. 

Μην ξεχνάτε ποτέ τη σημασία της θερμότητας στο σημείο: Μπορεί να νιώθετε ανακούφιση όταν βάζετε κρύα κομπρέσα στον αυχένα, επειδή μουδιάζουν οι μυς και τα νεύρα και μειώνεται η φλεγμονή, αλλά μην ξεχνάτε ανά τακτά διαστήματα να ασκείτε και θερμότητα στην περιοχή. Θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τη ροή του αίματος και θα κάνει τον πόνο να φύγει ταχύτερα.

Κανέλα και κουρκούμη: Αν έχετε εκτεθεί σε ένα κρύο ή υγρό περιβάλλον πριν από τον τραυματισμό του αυχένα σας, δοκιμάσετε να πιείτε κανέλα και κουρκούμη σε ζεστό νερό για να μειώσετε τις συσπάσεις των μυών του αυχένα και να την φλεγμονή.

Σινάπι: Δοκιμάστε να κάνετε επάλειψη με έλαιο σιναπιού στους μυς του αυχένα για να ανακουφίσετε την ακαμψία, αλλά αφήστε το να δράσει μόνο για λίγα λεπτά κάθε φορά, για να αποτρέψετε το μούδιασμα και το κάψιμο.

Ζεστό ντους και αιθέρια έλαια: Κάντε ζεστό ντους ή μπάνιο με κάποια αιθέρια έλαια όπως από δενδρολίβανο, λεβάντα, πεύκο ή μοσχοκάρυδο. Οι μυς “αγαπούν” να είναι ζεστοί, και δεν τους αρέσει να διατηρούνται σε ακινησία. Προσπαθήστε να κάνετε όσες περισσότερες κινήσεις μπορείτε στον λαιμό και τον αυχένα, πάρτε βαθιές ανάσες, και χρησιμοποιείτε μαξιλάρια με θερμότητα και κάντε ζεστές κομπρέσες όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.