Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Τα "θαυματουργά" αυγά που έχουν τρελάνει τους γυναικολόγους

Η Gwyneth Paltrow προτείνει να βάλουμε αυγά στον κόλπο μας και η ιατρική κοινότητα παθαίνει αμόκ.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Δεν πάνε πολλές ημέρες, από τότε που είχαμε μοιραστεί μαζί σου την είδηση ότι η Gwyneth Paltrow, προτείνει να χρησιμοποιούμε αυγά για να βελτιώσουμε την υγεία του κόλπου και της σεξουαλικής μας ζωής. Πρόκειται για μικρές κρυσταλλικές πέτρες, οι οποίες σύμφωνα με την ηθοποιό, κάνουν θαύματα: Aύξηση οργασμών, μεγαλύτερη ελαστικότητα κόλπου, ορμονική ισορροπία κλπ κλπ. 

Οι οδηγίες χρήσης έρχονται μαζί με το αυγό που πωλείται και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Paltrow. Σε γενικές γραμμές, η ίδια γράφει ότι πρώτα το βράζει για να το απολυμάνει και μετά το τοποθετεί στον κόλπο της. Μπορεί και να κοιμηθεί με αυτό! 

Τι λένε οι γιατροί για όλα αυτά; Μα φυσικά, έχουν πάθει αμόκ. Δε θέλει πολύ προσπάθεια για να καταλάβεις το λόγο που δεν προτείνουν τέτοιες πρακτικές, αλλά επειδή η φαντασία δεν αρκεί, ας δούμε τι είπαν στο Health, σχετικά, δύο γυναικολόγοι. 

"Οι πέτρες είναι πορώδεις, άρα δεν είμαι σίγουρος ότι μπορούν να καθαριστούν ή να αποστειρωθούν μεταξύ των χρήσεων" τονίζει ο Jen Gunter, MD. Προσθέτει, ότι βακτήρια μπορούν να διοχετευτούν στον κόλπο. "Αυτό είναι πραγματικά ένα θέμα όταν κάποιος προτείνει να χρησιμοποιείται και στον ύπνο. Δε συστήνουμε ούτε τη χρήση ταμπόν και κυπέλλων πάνω από 12 ώρες και αυτά είναι είτε μιας χρήσης είτε εύκολο να καθαριστούν".

"Πολλοί πιστεύουν ότι αφού είναι φυσικό, πρέπει να είναι καλό, χρήσιμο και όχι βλαβερό" σημειώνει ο Lauren Streivher, MD. "Σε αυτούς, λέω πάντα, ότι και το αρσενικό φυσικό είναι αλλά εννοείται είναι βλαβερό". Ο Streivher, επιπλέον, επισημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος κάποια από αυτές τις πέτρες  να κολλήσει στο κόλπο και αυτό μπορεί να τον σκίσει. 

"Δεν γίνονται μαγικά" προσθέτει ο Gunter. "Είναι ένα δυνητικά επιβλαβές placebo - τόσο λόγω του κινδύνου μόλυνσης όσο και του πως προτείνεται να χρησιμοποιηθεί", καταλήγει.

Αν, παρ' όλα αυτά, σου φαίνεται καλή ιδέα να χρησιμοποιήσεις τέτοια κρυσταλλική πέτρα, δεν έχεις παρά να μιλήσεις και με τον δικό σου γυναικολόγο. Είναι αυτός που έτσι και αλλιώς θα το μάθει!

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Η Gigi Hadid μας ταξιδεύει νοσταλγικά στο 1930

Σε μια φωτογράφιση εμπνευσμένη από το στυλ του διάσημου φωτογράφου Yevonde

CELEBS

Έλενα Τσαγκρινού: Το gender reveal party & το φύλο του μωρού που περιμένει

Η τραγουδίστρια βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Πώς να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα σωστά, σύμφωνα με τους ειδικούς

Όλα τα χρήσιμα tips για να το κάνετε σωστά.