Μπορείς να χάνεις κιλά στον ύπνο; - AllYou.gr

Search

 

Μπορείς να χάνεις κιλά στον ύπνο;


Εσύ κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει;

> ΥΓΕΙΑ ::
04 Φεβρουαρίου 2017
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Έχεις πάρει κιλά. Βαριέσαι να κάνεις δίαιτα. Εύχεσαι να υπήρχε ένας μαγικός τρόπος να ξαναβάλεις το εφαρμοστό φόρεμά σου, χωρίς να το ράψεις. Ούτε το φόρεμα ούτε το στόμα. 

Κι όμως, μπορείς να χάσεις βάρος όσο κοιμάσαι. Δεν είναι τρολιά. 

Δες το πώς:

Κοιμήσου στο σκοτάδι
Κλείσε φώτα, λαμπατέρ, λαμπάκια. Απόλυτο σκοτάδι. Έτσι θα βοηθήσεις το σώμα σου να παράξει μελατονίνη, που θα σε κάνει να νυστάξεις και θα σε βοηθήσει να κάψεις θερμίδες- και όχι κιλοβατώρες.
 

Ξέχνα την τεχνολογία
Κοίμησε κινητό και tablet. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ το blue light των οθονών εμποδίζει την παραγωγή μελατονίνης με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται ο μεταβολισμός να λειτουργήσει. 
 

Φάε κάτι
Εννοείται, ελαφρύ. Και κατά προτίμηση με πρωτεϊνη. Θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των μυών. Όσο πιο πολλή μυική ομάδα έχεις, τόσο περισσότερες θερμίδες καις στον ύπνο.
 

Χόρτασε ύπνο
Ούτε λίγες ούτε πολλές είναι οι ώρες με τον Μορφέα που έχεις ανάγκη. Οι συνιστώμενες ώρες ύπνου σύμφωνα με τη Mayo Clinic είναι 7-8. Η έλλειψη ύπνου κάνει τα λιποκύτταρά σου πιο ευαίσθητα στην ινσουλίνη, η οποία σχετίζεται άμεσα με την παχυσαρκία.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

5 θησαυροί της φύσης για να πεις "Bye" στο άγχος!

Τι να το κάνεις το χάπι, όταν με αυτά θα είσαι happy;

Η νύφη έσκασε!

Sos tips για να μη λιώσεις από την ζέστη στο γάμο.