Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Δύο σημαντικά λάθη που κάνεις με το βραδινό ντους

Να τι πρέπει να προσέξεις στη διαδρομή μπανιέρα - κρεβάτι.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Το έχεις σίγουρα ακούσει: Το βραδινό ντους είναι ιδανικό για να χαλαρώσεις μετά από μια τρελή μέρα και να κοιμηθείς σα πουλάκι. Αν, ωστόσο, το δοκιμάζεις αλλά δε βλέπεις τόσο τρελά οφέλη, τσέκαρε μήπως κάνεις τα παρακάτω δύο λάθη. 

#1. 5 λεπτάκια, καλά είναι

Το μπάνιο μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς ευκολότερα. Το ντους για να καταφέρει να "πιάσει" αυτή την απόδοση, χρειάζεται να διαρκεί περίπου 20 λεπτά! Μπες, λοιπόν, και άφησε το καυτό νερό να τρέχει, χωρίς να κοιτάς το ρολόι.

#2. Από τη μπανιέρα στο κρεβάτι

Συνηθίζεις να κάνεις μπάνιο ή ντους, αμέσως πριν κοιμηθείς; Λάθος! Αυτό μπορεί να μη σε βοηθάει να χαλαρώσεις. Και εξηγούμαστε: όλη μέρα το σώμα μας έχει υψηλή θερμοκρασία και όσο περνάνε οι ώρες αρχίζει να μειώνεται. Το σώμα δροσίζεται και αυτό είναι σημάδι ότι η ώρα του ύπνου πλησιάζει. Ένα καυτό μπάνιο ή ντους μπορεί να μπερδέψει τον οργανισμό σου και να αρχίζεις να νιώθεις γεμάτη ενέργεια μέχρι και έτοιμη να γράψεις παρουσίαση! Ωστόσο, σε λίγο θα αρχίσει να επανέρχεται και να νυστάζεις. 

Γι' αυτό, επειδή το θέμα μας είναι η χαλάρωση και όχι οι υπερωρίες, δώσε χρόνο στο σώμα σου να επανέρθει και μη πας απευθείας από το μπάνιο στο κρεβάτι. Μια με μιάμιση ώρα πριν τον ύπνο κάνε το ντουζάκι σου. Αφού στεγνώσεις και χαλαρώσεις, πέσε και θα δεις, θα κοιμηθείς σα πουλάκι!

*Με πληροφορίες από ΤΙΜΕ

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down 2024: «τέλος τα στερεότυπα»

Η Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down (WDSD), 21 Μαρτίου, γιορτάζεται επίσημα από τα Ηνωμένα Έθνη από το 2012.

Προτεινόμενα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέρα από τη θάλασσα | Ο Παύλος Παυλίδης συναντά τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Ψηφιακή πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube | 31.03.2024 | 21:00 | Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής

CELEBS

Βασίλης Μπισμπίκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Είμαι καρδιακός άνθρωπος. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειές μου»

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.