Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Έπιασαν οι ζέστες, άρχισαν οι πονοκέφαλοι

Τι φταίει και πώς θα το αντιμετωπίσεις.



Μόλις γύρισα από το κέντρο της Αθήνας και δύο περιπτώσεις υπάρχουν: Ή είμαι ματιασμένη ή με επηρέασε η ζέστη.

Το κεφάλι μου βράζει και πάει να σπάσει. Για το μάτι δεν ορκίζομαι, για τη ζέστη όμως ξέρω καλά ότι εάν δεν ενυδατώνεσαι το όλο σύστημα μπλοκάρει. Και η αλήθεια είναι ότι από το πρωί μόνο καφέδες πίνω. Νεράκι, ελάχιστο.

Ας μην ξεχνάμε ότι το νερό αποτελεί το 60% του βάρους μας και σχετίζεται με όλες τις λειτουργίες του. Τι συμβαίνει όμως όταν τις περιόδους με μεγάλη ζέστη η ποσότητα νερού που αποβάλλεται σε καθημερινή βάση είναι μεγάλη; Λογικό δεν είναι να την αποκαθιστάς πίνοντας πολύ παραπάνω νερό αλλά και τρώγοντας τις τροφές που περιέχουν νερό, φρούτα και λαχανικά;

- Αυτό που είναι σημαντικό να κάνεις είναι να πίνεις νερό πριν διψάσεις. Να μην περιμένεις να αφυδατωθείς πρώτα και μετά να λυσσάς για ένα ποτήρι δροσερό νερό.

- Επίσης, μια μεγάλη παγίδα στην οποία πέφτουμε οι περισσότερες είναι η εξής: Είσαι μέσα στη θάλασσα ή πλατσουρίζεις στην πισίνα και έχεις την αίσθηση ότι δροσίζεσαι. Βασικά δροσίζεσαι αλλά δεν ενυδατώνεσαι. Μην περιμένεις να τσουρουφλιστείς και να αρχίσουν να βγαίνουν σήματα καπνού από το κεφάλι σου.  

- Απόφυγε να κυκλοφορείς σε ώρες με υψηλή θερμοκρασία, και εάν χρειάζεται να κυκλοφορήσεις (δουλεύεις π.χ. ένα τυχαίο παράδειγμα φέρνω) φρόντισε να φοράς ανάλαφρα, δροσερά ρούχα, άνετα παπούτσια, γυαλιά (εννοείται), καπέλο (ναι, στην πόλη, γιατί όχι;) και να έχεις μαζί σου ένα μπουκαλάκι ή ένα θερμός με νερό.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.