Η περίοδος μετά τον τοκετό - AllYou.gr

Search

 

Η περίοδος μετά τον τοκετό

Πότε επιστρέφει η εμμηνόρροια;

> ΥΓΕΙΑ ::
23 Σεπτεμβρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Όταν θέλεις πολύ να κάνεις παιδί και βλέπεις ότι η περίοδός σου καθυστερεί, σε πλημμυρίζει η χαρά. Και ξεχνάς περίοδο, σερβιέτες, ταμπόν και ό,τι συνοδεύει την εμμηνόρροια για αρκετούς μήνες.

Χμ, όχι ακριβώς αφού αμέσως μετά τη γέννα, χρειάζεται να φοράς κάτι τεράστιες σερβιέτες...Μετά όμως τον τοκετό και αφού έχει περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα αναρωτιέσαι πότε θα επενέλθει αυτή η αναμονή και το Θα αδιαθετήσω; Πότε;

Σε έναν μέσο όρο η περίοδος επανέρχεται 6-9 μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού. Εάν όμως δεν θηλάζεις, ίσως έρθει και νωρίτερα, για αυτό πολλοί γιατροί συστήνουν προφύλαξη στην ερωτική επαφή ή αποφυγή της.

Εάν περάσουν αρκετοί μήνες όμως και δεις ότι δεν αδιαθετείς, θα πρέπει να επισκεφτείς τον γιατρό σου για να δει τι συμβαίνει με τις ορμόνες σου. 

Εάν έχεις ακούσει φίλες σου που γέννησαν να λένε ότι μετά τον τοκετό η περίοδός τους είναι εντελώς διαφορετική από πριν, ισχύει. Μπορεί πριν να υπέφερες από πόνους και τώρα να μην νιώθεις σχεδόν τίποτα. Ή το αντίθετο. 

Δεν είναι όμως το θέμα του τοκετού που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην περίοδό σου αλλά και το γεγονός ότι μεγαλώνεις. Και όσο μεγαλώνεις, η περίοδος αλλάζει, όπως τόσα και τόσα στον οργανισμό σου.

Μέχρι την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να γίνεις και πάλι μαμά. 
 
    Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

"Αν κόψω το τσιγάρο, θα παχύνω";

Η κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Ιωάννα Κατσαρόλη, απαντά

Έχεις συνέχεια αϋπνία;

Τα εύκολα τρικ που θα σε βοηθήσουν

Θες να αποκτήσεις τα πιο όμορφα πόδια;

4 tips από τον Δρ. Χρήστο Παπασιδέρη