Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Έχω κόκκινα μάτια

4 αιτίες που υποφέρεις από κόκκινα μάτια



Αυτό με το βαμπίρ, καλό, έτσι; Μόνο που εμένα που συμβαίνει πολλές φορές μέσα στον χρόνο, χωρίς να είναι ούτε Απόκριες ούτε Halloween. 

Ο οφθαλμίατρός μου μού λέει ότι όλα πάνε καλά. Λίγη μυωπία, μια αρχή πρεσβυωπίας, φυσιολογικά πράγματα. Εάν εξαιρέσεις δηλαδή τις άπειρες ώρες μπροστά από οθόνη που όντως μου βγαίνουν τα μάτια έξω, μια χαρούλα είναι τα (κόκκινα) ματάκια μου. 

Εάν υποφέρεις κι εσύ από κόκκινα μάτια, εννοείται θα πας στον οφθαλμίατρο να σε εξετάσει αλλά μέχρι τότε δες ποιες μπορεί να είναι οι πιθανές αιτίες:

1. Αλλεργική αντίδραση. Από αλλεργιογόνα, άπειρα κυκλοφορούν στον αέρα, βάλε τον καπνό, βάλε τη σκόνη, τις αναθυμιάσεις, τους ρύπους, ε, θέλεις κι άλλα;

2. Επιπεφυκίτιδα. Αυτή η λοίμωξη στον επιπεφυκότα που προκαλεί φλεγμονή, και κάνει τα μάτια σου να τσούζουν και να σε τρώνε.

3. Κόπωση. Αυτό που σου έλεγα με την οθόνη. Δουλεύεις πολλές ώρες σε υπολογιστή, αφιερώνεις πολύ χρόνο σε τάμπλετ και κινητό; Εύκολα την πατάς.

4. Κακή χρήση των φακών επαφής. Πόσους και πόσους ξέρω που φοράνε τους μηνιαίους φακούς για κανένα εξάμηνο. Παιδιά, μην παίζετε με τα μάτια σας. Ακολουθήστε τους κανόνες υγιεινής, σας παρακαλώ. 

Και αυτό που είπαμε με τον γιατρό, κλείστο το ραντεβού πριν χειροτερέψουν τα πράγματα. 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!