Κάτσε να χάσω βάρος και μετά ασκούμαι - AllYou.gr

Search

 

Κάτσε να χάσω βάρος και μετά ασκούμαι

Γιατί δεν έχει κανένα νόημα όλο αυτό

> ΥΓΕΙΑ ::
26 Ιανουαρίου 2019
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Όταν πέρσι μια φίλη μου έκανε μήνες να εμφανιστεί στο μάθημα του pilates, μου είπε ότι είχε πάρει κάποια κιλά και ήθελε πρώτα να τα χάσει και μετά να ξαναξεκινήσει. 

Ένα χρόνο μετά δεν έχει έρθει ακόμα.

Είναι ότι ακόμα προσπαθεί να χάσει τα κιλά, ή μήπως βαριέται και προτιμάει να πάει για κανέναν καφέ; Δεν ξέρω. 

Το βλέπω όμως από τον εαυτό μου. Όταν για χ λόγους κόβω τη γυμναστική και δίνω την υπόσχεση στον εαυτό μου ότι τουλάχιστον θα προσέχω τη διατροφή μου, μετά από λίγο καιρό συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Πέφτω με τα μούτρα στο φαγητό. 

Το ιδανικό είναι να πάρεις την απόφαση να προσέξεις τον εαυτό σου. Να τρως σωστά και να ασκείσαι. Και όταν αρχίσεις να κάνεις πραγματικότητα και τα δύο, έχεις περισσότερες πιθανότητες να χάσεις κιλά και να βελτιώσεις το σώμα σου και φυσικά την υγεία σου. 

Μην αρχίζεις, λοιπόν, τις δικαιολογίες. Γράψου γυμναστήριο, ψώνισε φρούτα και λαχανικά και κάνε την υγιεινή διατροφή και την άσκηση τρόπο ζωής. 

Και, ε, καλά, άνθρωποι είμαστε, και αν φάμε και καμιά απαγορευμένη τροφή κάποια στιγμή ή δεν καταφέρουμε να γυμναστούμε μια μέρα, δεν τρέχει και τίποτα. Αρκεί αυτές οι περιπτώσεις να αποτελούν τις εξαιρέσεις και όχι τον κανόνα στη ζωή σου. 

*Το θέμα δεν αφορά ανθρώπους με παχυσαρκία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το σώφρον είναι να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.  

Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Let's get high!

Η ιατρική κάνναβη (aka cbd) έχει επίσημα αξιωθεί το θρόνο στο βασίλειο του παγκόσμιου Luxury Wellness.