Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Αυτά είναι τα πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις στο κρεβάτι!

Τα μεγάλα dont's. 


Μαρία Μυλωνά

Το διαβάσαμε στο TheTOC

Ο ύπνος, τελικά, δεν είναι εύκολο πράγμα και έχει επιστημονικό ενδιαφέρον. Όλοι οι ειδικοί που ασχολούνται με τη μελέτη υποστηρίζουν ότι πρέπει να ακολουθούμε κάποιους κανόνες. Ποιοι είναι αυτοί;

1. Κλείσε την τηλεόραση

Η τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο δεν σε χαλαρώνει. Ειδικά η παρακολούθηση κάποια εκπομπή δράσης προκαλεί ένταση. Η πραγματική χαλάρωση θα οδηγήσει σε πιο αργή αναπνοή και καρδιακούς παλμούς, λιγότερο σφιγμένους μύες, πιο ήρεμες σκέψεις. Ακόμη και το διάβασμα δεν θα πρέπει να γίνεται στο κρεβάτι.

2. Σήκω από το κρεβάτι αν δεν μπορείς να κοιμηθείς

Το να μένουμε ξαπλωμένοι κοιτάζοντας το ρολόι μπορεί να μας αγχώσει περισσότερο. Το καλύτερο είναι να σηκωνόμαστε από το κρεβάτι και να κάνουμε κάτι χαλαρωτικό ώσπου να νιώσουμε πιο κουρασμένοι.

3. Μη δουλεύεις

Όταν δουλεύεις στην κρεβατοκάμαρα διδάσκεται ο εγκέφαλός σου ότι αυτό το δωμάτιο είναι για άλλα πράγματα εκτός από τον ύπνο. Η δουλειά στο κρεβάτι διαταράσσει το «διανοητικό συσχετισμό ανάμεσα στην κρεβατοκάμαρα και τον ύπνο».

4. Πες «όχι» στο ζωάκι σου

Επιτρέποντας στο ζωάκι σου να έρθει στο κρεβάτι, ανοίγεις την πόρτα σε διαταραχές ύπνου. Πέρα από τις κλωτσιές, τα γαβγίσματα και τα στριφογυρίσματα, θα έχεις στα σεντόνια σου τρίχες και νεκρά κύτταρα του ζώου τα οποία μπορεί να πυροδοτήσουν αλλεργίες που θα αναστατώσουν τον ύπνο σου.

Διάβασε περισσότερα εδώ 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.