Αυτά είναι τα πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις στο κρεβάτι!

Τα μεγάλα dont's. 

Μαρία Μυλωνά

Το διαβάσαμε στο TheTOC

Ο ύπνος, τελικά, δεν είναι εύκολο πράγμα και έχει επιστημονικό ενδιαφέρον. Όλοι οι ειδικοί που ασχολούνται με τη μελέτη υποστηρίζουν ότι πρέπει να ακολουθούμε κάποιους κανόνες. Ποιοι είναι αυτοί;

1. Κλείσε την τηλεόραση

Η τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο δεν σε χαλαρώνει. Ειδικά η παρακολούθηση κάποια εκπομπή δράσης προκαλεί ένταση. Η πραγματική χαλάρωση θα οδηγήσει σε πιο αργή αναπνοή και καρδιακούς παλμούς, λιγότερο σφιγμένους μύες, πιο ήρεμες σκέψεις. Ακόμη και το διάβασμα δεν θα πρέπει να γίνεται στο κρεβάτι.

2. Σήκω από το κρεβάτι αν δεν μπορείς να κοιμηθείς

Το να μένουμε ξαπλωμένοι κοιτάζοντας το ρολόι μπορεί να μας αγχώσει περισσότερο. Το καλύτερο είναι να σηκωνόμαστε από το κρεβάτι και να κάνουμε κάτι χαλαρωτικό ώσπου να νιώσουμε πιο κουρασμένοι.

3. Μη δουλεύεις

Όταν δουλεύεις στην κρεβατοκάμαρα διδάσκεται ο εγκέφαλός σου ότι αυτό το δωμάτιο είναι για άλλα πράγματα εκτός από τον ύπνο. Η δουλειά στο κρεβάτι διαταράσσει το «διανοητικό συσχετισμό ανάμεσα στην κρεβατοκάμαρα και τον ύπνο».

4. Πες «όχι» στο ζωάκι σου

Επιτρέποντας στο ζωάκι σου να έρθει στο κρεβάτι, ανοίγεις την πόρτα σε διαταραχές ύπνου. Πέρα από τις κλωτσιές, τα γαβγίσματα και τα στριφογυρίσματα, θα έχεις στα σεντόνια σου τρίχες και νεκρά κύτταρα του ζώου τα οποία μπορεί να πυροδοτήσουν αλλεργίες που θα αναστατώσουν τον ύπνο σου.

Διάβασε περισσότερα εδώ About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares