Γιατί πηγαίνεις άρρωστη στη δουλειά;

Προφανώς θες να μας κολλήσεις όλες.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Το ένιωθες, ερχόταν. Ο λαιμός σου σε έτρωγε και είχες μια ζαλούρα στο κεφάλι. Ξημέρωσε Δευτέρα πρωί και ναι, έγινε όπως το περίμενες. Ήσουν άρρωστη.

Δεν το σκέφτηκες καν. Ντύθηκες, χαπακώθηκες και ήρθες στο γραφείο. Δεν έπρεπε να χάσεις με τίποτα το σημερινό μίτινγκ. Ευσυνείδητη υπάλληλος. Μπράβο.

Δύο μέρες μετά, οι μισές συνάδελφοί σου ήμασταν άρρωστες. Σε ευχαριστούμε, δεν το χρειαζόμασταν. Αλλά εμείς δεν ήρθαμε, δεν δείξαμε τόση ευσυνειδησία, κάτσαμε σπίτι μας. Δείξαμε λίγη ευαισθησία. Τόσο απέναντι στον εαυτό μας όσο και στους υπόλοιπους που τη γλύτωσαν.

Γιατί εάν δεν προσφέρεις στον εαυτό σου ξεκούραση η ίωση δεν θα περάσει. Επιπλέον θα έχεις κολλήσει και τους πάντες καθώς όπως δείχνουν οι έρευνες, μέσα σε 4 μόλις ωρίτσες έχουν εύκολα μολυνθεί κυρίως οι κοινόχρηστοι χώροι, όπως το μίτινγκ ρουμ, ξέρεις εσύ. 

Υποθέτω ότι όταν και το παιδί σου είναι λίγο αδιάθετο, το στέλνεις στο σχολείο. Ε, φυσικά. Μην είναι το μόνο άρρωστο, μην τυχόν και μείνει σπίτι να αναρρώσει. 

Μπορούμε να έρθουμε λιγάκι στα καλά μας; Ξέρω, ξέρω, πολλές φορές είναι οι συνθήκες που μας αναγκάζουν να πηγαίνουμε στη δουλειά ακόμα και άρρωστες. Έχεις δίκιο. Ο γιατρός σου σίγουρα δεν θα συμφωνήσει. Ξανασκέψου το.   

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares