Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Γιατί πηγαίνεις άρρωστη στη δουλειά;

Προφανώς θες να μας κολλήσεις όλες.



Το ένιωθες, ερχόταν. Ο λαιμός σου σε έτρωγε και είχες μια ζαλούρα στο κεφάλι. Ξημέρωσε Δευτέρα πρωί και ναι, έγινε όπως το περίμενες. Ήσουν άρρωστη.

Pixel
Pixel

Δεν το σκέφτηκες καν. Ντύθηκες, χαπακώθηκες και ήρθες στο γραφείο. Δεν έπρεπε να χάσεις με τίποτα το σημερινό μίτινγκ. Ευσυνείδητη υπάλληλος. Μπράβο.

Δύο μέρες μετά, οι μισές συνάδελφοί σου ήμασταν άρρωστες. Σε ευχαριστούμε, δεν το χρειαζόμασταν. Αλλά εμείς δεν ήρθαμε, δεν δείξαμε τόση ευσυνειδησία, κάτσαμε σπίτι μας. Δείξαμε λίγη ευαισθησία. Τόσο απέναντι στον εαυτό μας όσο και στους υπόλοιπους που τη γλύτωσαν.

Γιατί εάν δεν προσφέρεις στον εαυτό σου ξεκούραση η ίωση δεν θα περάσει. Επιπλέον θα έχεις κολλήσει και τους πάντες καθώς όπως δείχνουν οι έρευνες, μέσα σε 4 μόλις ωρίτσες έχουν εύκολα μολυνθεί κυρίως οι κοινόχρηστοι χώροι, όπως το μίτινγκ ρουμ, ξέρεις εσύ. 

Υποθέτω ότι όταν και το παιδί σου είναι λίγο αδιάθετο, το στέλνεις στο σχολείο. Ε, φυσικά. Μην είναι το μόνο άρρωστο, μην τυχόν και μείνει σπίτι να αναρρώσει. 

Μπορούμε να έρθουμε λιγάκι στα καλά μας; Ξέρω, ξέρω, πολλές φορές είναι οι συνθήκες που μας αναγκάζουν να πηγαίνουμε στη δουλειά ακόμα και άρρωστες. Έχεις δίκιο. Ο γιατρός σου σίγουρα δεν θα συμφωνήσει. Ξανασκέψου το.   

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 ενδείξεις έλλειψης βιταμίνης D και όλα όσα μπορείς να κάνεις για την αντιμετώπισή της

Πώς να καταλάβεις ότι αντιμετωπίζεις έλλειψη μιας πολύ σημαντικής βιταμίνης και όλες οι κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσεις στη συνέχεια

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει

ΥΓΕΙΑ

7 tips στοματικής υγιεινής που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Πώς να προστατέψεις την υγεία των δοντιών και των ούλων σου αποτελεσματικά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 11 Μαΐου

Βρείτε χρόνο για να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς θέλετε να περάσετε πραγματικά τη γιορτή της μητέρας: Βάλτε τον εαυτό σας πρώτο χωρίς ενοχές

Είναι εντάξει να πείτε «όχι» και να ιεραρχήσετε τις ανάγκες σας.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Κ. Π. Καβάφης: «…που γι’ Αλεξανδρινό γράφει Αλεξανδρινός» στην Στέγη, με την καλλιτεχνική υπογραφή του Δημήτρη Παπαδημητρίου

Το Σάββατο 25 Μαΐου μια μοναδική συναυλία έρχεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης