Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Let's get high!

Η ιατρική κάνναβη (aka cbd) έχει επίσημα αξιωθεί το θρόνο στο βασίλειο του παγκόσμιου Luxury Wellness. 


Ρόμυ Μελάνι

Η πολυτελής ευεξία έχει σίγουρα κορνιζάρει τις σταγόνες ελαίου κάνναβης σαν το καινούργιο lifestyle trend για τους celebrities. Πρώτη- πρώτη η Οσκαρική ηθοποιός Guineth Paltrow έχει δηλώσει πολλές φορές ορκισμένη των κανναβιδοειδών cbd. Κι αυτό γιατί την βοηθούσαν ν ανταπεξέρχεται στο άγχος, τα προβλήματα ύπνου και τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού σύνδρόμου. 
Η ίδια τυχαίνει και ιδιοκτήτρια ενός επιτυχημένου lifestyle portal για εναλλακτική υγεία και ομορφιά το Goop. Στην πρόσφατη Διάσκεψη Υγείας που διοργάνωσε το Goop, το μέλλον της κάνναβης ήταν η εξέχουσα συζήτηση στο τραπέζι για την κατάσταση της καλής σωματικής και ψυχικής υγείας μέσω της κανναβιδιόλης. "Μου αρέσει πολύ αυτό το θέμα", εισηγήθηκε η διάσημη ηθοποιός. "Έχει πραγματικά τη δυνατότητα να αλλάξει τα παλιά πρότυπα σκέψης και να βελτιώσει τη ζωή μας. Αισθάνομαι ότι βρισκόμαστε στην αιχμή για κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που συνειδητοποιούμε επιστημονικά".
Κι έκλεισε την ομιλία της λέγοντας: "Μπορείτε πάντα να καταναλώνετε περισσότερο, αλλά ούτε να το σκεφτείτε να καταναλώσετε λιγότερο.
Από μια πιο ακτιβιστική φρέσκια οπτική είδαν την τάση και πολλές ακόμη διάσημες. Επιχειρώντας να σπάσουν το κοινωνικό στίγμα μεταξύ θηλυκού και απόλαυσης. Ανάμεσα τους η Cameron Diaz, η Kate Winslet, η Rihanna, η Drew Barrymore, η Whoopy Goldberg.  Ένα ακόμη παράδειγμα των σεξιστικών διπλών προτύπων που ισχύει συχνά για τις γυναίκες, αφήνοντας τους άνδρες πάλι αλώβητους στην ικανοποίηση. Ο μύθος της “καθαρότητας” λειτουργεί για να αποθαρρύνει το πειραματισμό με κάνναβη, το οποίο εξακολουθεί να συμβαίνει ακόμα και σήμερα.

aaaaaaacanins.jpg

Αν οι γυναίκες εξακολουθούν να αισθάνονται ενοχή για το άνοιγμα τους στην απόλαυση, οι πιθανότητες να εμπλακούν στον κόσμο της χαράς μηδενίζονται. H πανοπλία της τελειότητας όμως γενικότερα είναι πολύ στενή. Απλώς προσπαθείτε να διαχειριστείτε τα πράγματα με τον πιο υγιεινό τρόπο που μπορείτε. Και παρεμπιπτόντως; Δεν θα τα καταφέρνετε όλη την ώρα. Όχι σήμερα. Όχι πιά. Θα κάνετε ανθοστόλιστα λάθη και βήματα πίσω και στη συνέχεια θα φέρνετε τον εαυτό σας πάλι στα ίσια του. Απλά διατηρείστε την ευγένεια και την ευαλωτότητα σας και να έχετε μια αίσθηση του χιούμορ. Και ποτέ μην υποκριθείτε ότι είστε τέλειες!
Θα πρέπει να είστε σε θέση ν απολαμβάνετε. Stigma free...

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2024: Η υγεία μου, δικαίωμά μου

7 Απριλίου 2024: ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γιορτάζει την 76η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου στο Studio New Star Art Cinema

H New Star διοργανώνει μία σειρά προβολών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας.