Επτά αλάνθαστα φυσικά φάρμακα που έχεις στην κουζίνα σου - AllYou.gr

Search

 

Επτά αλάνθαστα φυσικά φάρμακα που έχεις στην κουζίνα σου

Οι SOS συνταγές που έμαθα από τη γιαγιά μου, εκτός από την τελευταία

> ΥΓΕΙΑ ::
16 Μαϊου 2019
Συντάκτης : Νανά Χατζή

 

Καψίματα: μια ολόκληρη ντομάτα 
Άνοιξε αμέσως μια ντομάτα και άφησε την για ώρα επάνω στο καμένο σημείο. Θα ανακουφιστείς αμέσως. Ιδανική λύση για ατυχήματα στην κουζίνα.

 

Τσιμπήματα κουνουπιών που τσούζουν: σκέτο κρύο νερό ή ξύδι. Ειδικά αν τα τσιμπήματα έχουν μετατραπεί σε σπυράκια. Το τσούξιμο υποχωρεί αμέσως.

Πόνος στο αυτί: ένα βαμβακάκι με ζεστό λάδι. Το τοποθετούμε στο αυτί, αφού το στραγγίξουμε πολύ καλά και κοιμόμαστε με αυτό όλο το βράδυ.

Πόνος στο λαιμό και βήχας: μέλι το θαυματουργό.

Κάψιμο από τον ήλιο: γιαούρτι και αγγούρι. Αυτό έκαναν οι γιαγιάδες μας τότε που δεν υπήρχαν αντηλιακά και after sun όταν ερχόμασταν καμένοι από τον ήλιο.
 
healthin.jpg


Πόνος ή κάψιμο στα μάτια από το κομπιούτερ: κομπρέσες με κρύο νερό. Και σε καμία περίπτωση ζεστές κομπρέσες με χαμομήλι. Βρέξε ένα πανί με κρύο νερό, στράγγιξέ το καλά, τοποθέτησέ το στα μάτια σου και ξεκουράσου για πέντε λεπτά. Θα ανακουφιστείς αμέσως.

Τσούξιμο ή πόνος στην ευαίσθητη περιοχή: γιαούρτι
Αν δεν μπορείς να βρεις άμεσα τον γυναικολόγο σου, ή δεν έχεις πάει ακόμη για μικροβιολογικές εξετάσεις και ο πόνος είναι έντονος, βάλε στην περιοχή μια γερή δόση στραγγιστό γιαούρτι (όχι με λίγα λιπαρά, αλλά την full version) και θα μας θυμηθείς!

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

5 θησαυροί της φύσης για να πεις "Bye" στο άγχος!

Τι να το κάνεις το χάπι, όταν με αυτά θα είσαι happy;

Η νύφη έσκασε!

Sos tips για να μη λιώσεις από την ζέστη στο γάμο.