Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

H ωραία παγωμένη!

Μετά τα ποτά, τα παγάκια, κάνουν μια νέα καριέρα ως σούπερ καλλυντικά για το δέρμα μας. 


Νανά Χατζή

Ε, ναι λοιπόν, το νέο low budget beauty item, είναι τα ταπεινά παγάκια, που μπορούν να λειτουργήσουν τέλεια ως φάρμακο και ως καλλυντικό. Διάβασε πού ωφελούν και θα εκπλαγείς!

Παίρνουν το κάψιμο από τον ήλιο: το απόλυτο φάρμακο των γιαγιάδων όταν καιγόμασταν από την ηλιοθεραπεία, επανέρχεται. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς αντί για σκέτο νερό, να φτιάξεις παγάκια από gel aloe vera. Η φλόγωση θα υποχωρήσει αμέσως.

 

Βοηθούν το πρήξιμο και τα κουρασμένα μάτια: αν κάθεσαι με τις ώρες στον υπολογιστή και τα μάτια σου είναι κατακόκκινα και τσούζουν, βάλε κομπρέσα με πάγο στην περιοχή πάνω από τα φρύδια και το μέτωπο, και κλείσε τα μάτια σου για 5 λεπτά. Όλο το πρήξιμο και η φλόγα θα υποχωρήσουν και μπορεί να μην χρειαστείς καν, κάποιο αναλγητικό.

pagoin.jpg

Κάνουν την ακμή να υποχωρήσει: το παγάκι κρυώνει την επιδερμίδα του προσώπου και βοηθά τους πόρους να κλείσουν. Έτσι δεν εξαπλώνεται η ακμή και υποχωρεί η κοκκινίλα. Καθάρισε λοιπόν καλά το πρόσωπό σου και ξεκίνησε να περνάς πάνω στο δέρμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, παγάκια.

 

Καθυστερεί τα σημάδια του χρόνου: αντί να βομβαρδίζεις το δέρμα σου με χημικά, βάλε φυσικό πάγο. Ο πάγος κρατά το δέρμα σου ενυδατωμένο και το κάνει να δείχνει πιο τσιτωμένο και στιλπνό. Πριν βάλεις στο πρόσωπό σου πάγο, πλύντο καλά με παγωμένο νερό και σκούπισε, ταμπονάροντάς το με μια πετσέτα. Μετά κάνε μασάζ με τα παγάκια, με αργές κυκλικές κινήσεις. Θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα!

 

Βοηθά την λιπαρότητα να υποχωρήσει και κάνει το δέρμα να λάμπει: Η διαδικασία με τον καθαρισμό του προσώπου με το κρύο νερό και το μασάζ με τα παγάκια, είναι η ίδια. Απλά πρέπει να πούμε οτι τα παγάκια, βοηθούν να υποχωρήσει η λιπαρότητα και κάνουν το θαμπό δέρμα να λάμπει. Μόλις περάσεις τον πάγο από το πρόσωπό σου, βάλε και μια καλή στρώση ενυδατικής κρέμας. Αν τώρα μπορέσεις να φτιάξεις παγάκια με μέντα, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ, πολύ καλύτερο!

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε