Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Τσάι: περισσότερα οφέλη με αυτό το τρικ

Το απόλυτο τρικ για να εκμεταλλευτείς τις ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητές του τσαγιού στον υπέρτατο βαθμό.


Φύλλις Νικολάου

Αν λατρεύεις το τσάι όχι μόνο για την υπέροχη γεύση του αλλά και για τα αμέτρητα οφέλη που έχει για την υγεία σου, ήρθε η ώρα να μάθεις το απόλυτο τρικ για να εκμεταλλευτείς τις ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητές τους στον υπέρτατο βαθμό. Ποιο είναι αυτό; Άφησε το τουλάχιστον 5 λεπτά στο νερό! 

Αυξάνοντας το χρόνο παραμονής του τσαγιού στο ζεστό νερό, σύμφωνα με τους ειδικούς, αυξάνεται και η περιεκτικότητα του σε φλαβονοειδή, δηλαδή εκείνες τις αντιοξειδωτικές ουσίες που είναι απαραίτητες για τον οργανισμό μας. Αν, μάλιστα, προσθέσεις και λεμόνι στο τσάι σου, θα αυξήσεις την περιεκτικότητα του σε αντιοξειδωτικά έως και 80%! 

Και κάτι ακόμα: Αν σου αρέσει να απολαμβάνεις το τσάι σου όπως οι... Άγγλοι, δηλαδή με γάλα, φρόντισε να μην το παρακάνεις. Το γάλα περιορίζει την απορρόφηση των πολύτιμων ουσιών που περιέχει το τσάι από τον οργανισμό. Αυτό μάλιστα εξηγεί και το γιατί η κατανάλωση μαύρου τσαγιού, που ως γνωστό σχετίζεται με τη μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων, εμφανίζει μεγαλύτερα οφέλη -σε αυτόν τον τομέα- για τους Αμερικάνους ή τους Ολλανδούς, παρά για τους Βρετανούς οι οποίοι συνηθίζουν να πίνουν το τσάι τους με γάλα.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός