Πονοκέφαλος: φυσική αντιμετώπιση

5 εντελώς φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς από τον πονοκέφαλο!

Νίκος Κοντομήτρος

Είναι αυτό το αίσθημα, αυτή η ιδιαίτερη συνθήκη που σου προκαλεί ο πονοκέφαλος και ουσιαστικά σε βγάζει «εκτός λειτουργίας». Είτε μικρής έντασης, είτε μεγάλης, είτε διαρκεί 10 λεπτά (δεν μου έχει συμβεί ποτέ), είτε 2,3,4 ώρες (μου έχει συμβεί αμέτρητες φορές), ο πονοκέφαλος σε αποσυντονίζει και το μόνο που σου προσφέρει είναι αυτό που προσδιορίζει το πρώτο συνθετικό του: πόνο.

Και επειδή το χάπι δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή, σου έχουμε 5 εναλλακτικές προτάσεις, οι οποίες υποσχόμαστε ότι θα κάνουν το κεφάλι σου «ελαφρύ» και λειτουργικό.

#1 Βάλε πάγο στο πρόσωπο

Τοποθέτησε κομπρέσες με πάγο στο μέτωπό σου για να δώσεις γρήγορα λύση στον πονοκέφαλο. Εφάρμοσε ένα κρυωμένο σε πάγο πανί για δέκα λεπτά στο μέτωπό σου, άφησε πέντε λεπτά να περάσουν και επανάλαβε μέχρι να αισθανθείς ανακούφιση. Αντί και κομπρέσα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σακουλάκι με τον κατεψυγμένο αρακά.

#2 Και το ζεστό νερό βοηθά

Μία νέα έρευνα έδειξε ότι η εφαρμογή θερμότητας στο πίσω μέρος του λαιμού σου μπορεί να βοηθήσει να ανακουφιστείς από τον πονοκέφαλο που προκαλείται από το στρες. Ακόμα και οι υδρατμοί καυτού νερού είναι ικανοί να χαλαρώσουν τους μύες της περιοχής και να σε απαλλάξουν από τον πόνο.

#3 Πιες λεμόνι

Ήξερες ότι το λεμόνι είναι το καλύτερο φάρμακο για τον πονοκέφαλο; Μόλις, το έμαθες! Μόλις αισθανθείς, λοιπόν, οξύ πόνο στην κεφαλή σου, στύψε δύο λεμόνια σε ένα ποτήρι, πρόσθεσε κρύο νερό και λίγα παγάκια. Και, άσπρο πάτο!

#4 Μάσα… Μέντα

Γενικά, το να μασάς ακόμα και τσίχλα βοηθά πολύ στην καταπολέμηση του πονοκέφαλου που προέρχεται από μυϊκό πόνο. Ειδικά, η μέντα είναι γεμάτη από καταπραϋντικά στοιχεία, τα οποία χαλαρώνουν και ηρεμούν το νευρικό (και όχι μόνο) σύστημα.

#5 Φτιάξε μάσκα κανέλας

Η κανέλα είναι άλλο ένα βότανο που μπορεί να θεραπεύσει αποτελεσματικά τον πονοκέφαλο. Τρίψε μερικά ξύλα κανέλας μέχρι να γίνουν σκόνη, πρόσθεσε λίγο νερό για να δημιούργησε μια παχιά πάστα. Εφάρμοσε την στο μέτωπο και τους κροτάφους σου και ξαπλώστε για μισή ώρα, για να πάρεις μία ανάσα και να ηρεμήσεις από όλα.

Ήδη καλύτερα!About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares