Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης σήμερα

Αν και πρέπει να γιορτάζουμε κάθε μέρα! 

Νανά Χατζή

Θα ξεκινήσουμε από τα πιο απλά πράγματα. Όταν  υπάρχει στον εικοστό αιώνα κορίτσι που στέλνει μήνυμα σε site και ρωτά μήπως δεν μπορέσει να μείνει έγκυος επειδή έπιασε γάτα και ότι νομίζει ότι κατάπιε τρίχες γάτας, το θέμα είναι πολύ σοβαρό.

Όταν ο αριθμός των εκτρώσεων κάθε χρόνο στην χώρα μας αγγίζει τις 150.000, το θέμα γίνεται ακόμη πιο σοβαρό. Και να φανταστεί κανείς ότι σε όλη την Ευρώπη, ο πλέον δημοφιλής και ασφαλής τρόπος αντισύλληψης θεωρείται το αντισυλληπτικό χάπι. Το μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο για την χώρα μας είναι ότι πλέον χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο το προφυλακτικό και αυτό το εξαψήφιο νούμερο είναι μειωμένο κατά 25%, χάρη στην χρήση του προφυλακτικού. Εννοείται ότι τεράστιο ρόλο βέβαια παγκοσμίως έχει παίξει και ο φόβος της μετάδοσης του Aids.

Η σημερινή ημέρα λοιπόν, είναι μια ημέρα επισήμως αφιερωμένη στην αντισύλλυψη.  Αλλά καθώς το δικαίωμα στην υγεία και στην αυτοδιάθεση, είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε γυναίκας, σε κάθε σημείο του πλανήτη, για μας κάθε ημέρα είναι ημέρα που φροντίζουμε τον εαυτό μας, τον προσέχουμε, δεν τον παρέχουμε βορά στις διαθέσεις κανενός τρίτου και κυρίως αποφασίζουμε εμείς για τον τρόπο που θα διαχειριστούμε την σεξουαλική μας δραστηριότητα, την υγεία, την ζωή μας. Κυρίως όμως φροντίζουμε να ενημερωθούμε για τον κάθε τρόπο που μας παρέχει προστασία, σε κάθε δραστηριότητα στην ζωή μας!

Foto:jetsetter-Life.tumblr

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares