Παγκόσμια Ημέρα AIDS

Η 1η Δεκεμβρίου είναι καθιερωμένη ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS από το 1988

Ρόμυ Μελάνι

Με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Mία από τις πιο τραγικές επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία κρύβει πίσω της πολλές ανθρώπινες ιστορίες.
Επιλέξαμε την ιστορία μιας γυναίκας  που έμαθε ότι ήταν φορέας  λίγες ημέρες πριν γεννήσει.
 

Η Α. εξομολογείται:
«Έμαθα ότι είμαι οροθετική πριν από λίγους μήνες, όταν με πήραν τηλέφωνο από το μικροβιολογικό εργαστήριο να πάω εκεί για κάτι που θα ήθελαν να με ενημερώσουν. Ήμουνα 8 μηνών έγκυος τότε και είχα πάει να κάνω κάποιες περαιτέρω εξετάσεις στο μέρος που μένω. Ο γιατρός αρχικά είχε παραβλέψει τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Αλλά ένα από τα αποτελέσματα που παρέβλεψε, ήταν και αυτό. Μόλις μου το είπαν στο μικροβιολογικό εργαστήριο, έχασα τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου. Δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα από εκείνη την στιγμή. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Ο άντρας μου ήταν στο μέρος μου μένουμε κι εγώ ήμουν στην Αθήνα για να γεννήσω. Με πήρε τηλέφωνο εκείνη την ώρα και του το είπα. Δεν θυμάμαι πως ακριβώς του το είπα, αλλά την επόμενη μέρα ήταν ήδη εδώ.Τελικά μετά από εξετάσεις, βρέθηκε ότι είναι κι αυτός οροθετικός.
Γέννησα το μπεμπάκι μας πριν από λίγες μέρες με την αμέριστη βοήθεια μιας φοβερής γυναίκας γυναικολόγου και άλλων πολύ καλών λοιμωξιολόγων. Φοβάμαι αν τελικά έχω κάνει κακό στο μωρό μας. Αν του έχω μεταδώσει τον ιό. Μόνο αυτό με νοιάζει τώρα. Κάποιοι ερχόμαστε στη ζωή για να περνάμε διάφορες δοκιμασίες. Ας τις περάσω κι εγώ. Εγώ φάνηκε ότι έχω τη δύναμη να αντέχω.
Σε λίγες μέρες θα πάρω τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων του μωρού μας. Ελπίζω να είναι τελικά όλα καλά και τα όνειρά μου θα συνεχίζουν να ζουν. Με τον άνθρωπό μου στο πλάι μου θα κάνουμε τα πάντα όμορφα. Πραγματικά ψάξτε όλοι μέσα σας.
Όσο βαθύ, όσο επώδυνο αλλά και όσο χρονοβόρο μπορεί να είναι, είμαι σίγουρη ότι θα δείτε το μεγαλείο της ψυχής σας και μόνο τότε θα βλέπετε γύρω σας τα πράγματα από θετική πλευρά.
Μακάρι να έχετε όλοι έναν άνθρωπο δικό σας δίπλα σας. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον άνθρωπό μου που υπάρχει στη ζωή μου και μετά από όλα αυτά που συνέβησαν δεν θα τον άλλαζα με τίποτα.
Καλή ζωή σε όλους μας και με περισσότερη ευτυχία»

 

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS, Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας – ΕΟΔΥ, ως ο κατεξοχήν αρμόδιος κρατικός φορέας που επί χρόνια ευαισθητοποιεί για την πρόληψη και αντιμετώπιση του AIDS, πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης και εξέτασης για τον HIV.
 

Σήμερα,  Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019, από τις 9:00 το πρωί έως τις 17:00, στην Πλατεία Συντάγματος ο δήμος Αθηναίων θα παρέχει άμεση και προσωπική ενημέρωση σχετικά με τον ιό του AIDS, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τους τρόπους προφύλαξης. Παράλληλα θα παρέχει δωρεάν, ταχεία και ανώνυμη εξέταση για τον ιό του AIDS στα Δημοτικά Ιατρεία.
 

Στο Γκάζι- Μετρό Κεραμεικός, σήμερα, Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, από τις 09.00-22.00 στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μέσω της κινητής του μονάδας, θα μοιράζει ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά. 

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares