Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Sunday Scaries: Ποια φοβάται τις Κυριακές;

Mήπως ήρθε η ώρα να το αντιμετωπίσεις;


Ζωή Γκόρου

Νομίζω ότι έχει να κάνει με τα σχολικά χρόνια (αχ, αθάνατο Ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης!). Η Κυριακή γράφτηκε στον σκληρό δίσκο του μυαλού μου ως η μέρα μηδέν, πριν ξεκινήσει ακόμα το βουνό με το άγχος. Είχες μαθήματα να κάνεις, τσάντα να φτιάξεις και έτσι η χαρά του ΣΚ τελείωνε την Κυριακή το πρωϊ. Τις "συννεφιασμένες Κυριακές" είχα μούτρα! Όμως, βρέθηκε ένας φίλος που μου είπε -το θυμάμαι- ότι τις Κυριακές τις βλέπει σαν μέρες περισυλλογής.

Μέσα στα χρόνια κατάλαβα ότι πρέπει να τελειώνω μαζί τους. Να πάψω να θρηνώ την ελευθερία μου. Δεν είχα σχολείο την άλλη μέρα. Ούτε εξετάσεις, αλλά μια δική μου ζωή.

'Ετσι έφτιαξα ένα σχέδιο σωτηρίας.

Ασκήσου στη φύση. Η επαφή με τη φύση είναι μια μίνι απόδραση που θα σου φτιάξει την Κυριακή, ειδικά εάν η μέρα είναι ηλιόλουστη. Βάλε κάθε Κυριακή μίνι αποδράσεις για επικοινωνία και ενέργεια σωματική. Μην αφήνεις αυτή τη μέρα να τρέξει τεμπέλικα. Αυτό αυξάνει τη θλίψη.

Κάνε αρωματοθεραπεία. Αφού ξυπνήσεις χρησιμοποίησε αμέσως αιθέριο έλαιο από κίτρο, ή πορτοκάλι ή ευκάλυπτο. Θα σου χαρίσει ενέργεια και θα σε βοηθήσουν να κάνεις καλές σκέψεις για την ημέρα που έχει μπροστά σου.

Κόλπο: Eάν έχεις δουλειά, τηλεφωνήματα, e-mail ή μελέτη, φρόντισε να την κάνεις νωρίς μέσα στην μέρα. Η απογευματινή δουλειά θα θυμίσει σχολείο...

Μην βλέπεις όσο γίνεται την Κυριακή μέρα για δουλειές σπιτιού και οικογενειακές υποχρεώσεις. Της δίνεις, έτσι,  χροιά εργασίας κι είναι αυτό που σε αγχώνει.

Κάνε ένα spa στο σπίτι. Φρόντισε τον εαυτό σου από την κορυφή έως τα νύχια. Κάνε ό,τι δεν έχεις χρόνο να κάνεις τις άλλες ημέρες, όπως scrub, μάσκες, πεντικιούρ. Πιάνει!

Διαλογίσου. Κλείστε πόρτες και κινητά και κάνε έστω ένα δεκάλεπτο πρωϊνό διαλογισμό.

Συμβουλή τελευταία. Κλείσε τα social. Δεν χρειάζεται να ξέρεις, ανά πάσα στιγμή, πού είναι ο ένας και ο άλλος. Εάν ζεις μόνη, πάρε κάποιον ένα τηλέφωνο. 'Εχει καλύτερο αποτέλεσμα.

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

Προτεινόμενα

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιες red flags μπορεί να κρύβει σύμφωνα με το ζώδιό του

Οι μεγαλύτερες κόκκινες σημαίες κάθε ζωδίου