Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Blue Monday

Σήμερα είναι η πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου;


Νανά Χατζή

Για μένα κάθε Δευτέρα είναι πραγματικά δύσκολη. Αλλά όχι τόσο δύσκολη όσο η Κυριακή... Οι Βρετανοί ψυχολόγοι και διαφημιστές όμως, είπαν να κάνουν τα πράγματα πιο συγκεκριμένα και να ανακηρύξουν την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, ως την πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου.

Η ιδέα ξεκίνησε από κάποιους διαφημιστές που έξυναν το κεφάλι τους για να βρουν τι διαφήμιση να φτιάξουν για ένα πελάτη τους που είχε γραφείο ταξιδίων. Γιατί να θέλει κανείς να ταξιδέψει; Για να χαλαρώσει και να του φύγει η κατάθλιψη και η στεναχώρια του μουντού καιρού της Βρετανίας. Πάνω σ᾽αυτή την ιδέα στηρίχτηκε όλη η καμπάνια, η ιδέα της πιο καταθλιπτικής ημέρας διαδόθηκε, μέχρι που σχεδόν καθιερώθηκε. Κι έτσι μετά το Black Friday που όλοι ξεχύνονται στους δρόμους και αγοράζουν αφυγραντήρες, τοστιέρες και τηλεοράσεις, έχουμε και την Blue Monday όπου όλοι πρέπει να νιώθουν χειρότερα από κάθε άλλη ημέρα του χρόνου.

Οι Βρετανοί ψυχολόγοι πάντως που προσπάθησαν να στηρίξουν την ιδέα και επιστημονικά, λένε ότι με λίγη “καλή θέληση” η ημέρα αυτή είναι ιδανική για να πάθεις κατάθλιψη, καθώς συνηγορούν και οι έξι παράγοντες που μπορεί να σε ρίξουν στα τάρταρα: ο καιρός είναι στα χειρότερά του, είναι η στιγμή που πρέπει να πληρωθούν τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί από τα δώρα και τα έξοδα των Χριστουγέννων, τα έσοδα είναι μάλλον ανύπαρκτα, είναι η ώρα να ξεκινήσεις να δουλεύεις και να υλοποιείς τις αποφάσεις της νέας χρονιάς, τα  επίπεδα των κινήτρων είναι χαμηλά , η πίεση που νιώθεις για να δράσεις, ενώ δεν μπορείς, είναι αφόρητη… Ουφ και μόνο που τα έγραψα αγχώθηκα… Ευτυχώς σε λιγότερο από 10 ώρες μπαίνει η Τρίτη…

photo: elitedaily

 

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου