Κορωνοϊός: Τι κάνουμε αν μέλος της οικογένειας διαγνωστεί με τον ιό

Οδηγίες του ΙΣΑ

Τόνια Τζαφέρη

Και τι γίνεται σε περίπτωση που ενώ βρισκόμαστε σπίτι σε απομόνωση, κάποιο από τα δικά μας πρόσωπα εμφανίσει τον επικίνδυνο ιό;

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, τα μέλη της οικογένειας θα πρέπει σίγουρα να παραμείνουν σε διαφορετικό δωμάτιο από τον ασθενή. Εφόσον υπάρχουν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούν ξεχωριστό μπάνιο και υπνοδωμάτιο.

Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν φροντίζεται τον ασθενή και αγγίζετε οτιδήποτε έχει αγγίξει, ειδικά χαρτομάντιλα που περιέχουν βλέννα. Φοράτε πάντα μάσκα αν χρειαστεί να μπείτε για λίγο στον ίδιο χώρο και φροντίστε να είναι ανοιχτό το παράθυρο όσο βρίσκεται μέσα. Αλλά και γενικότερα είναι σημαντικό να καθαρίζεται και να ανανεώνεται τακτικά ο αέρας. Μη ξεχάσετε να φορέσετε και γάντια, σε περίπτωση που έχετε κάποια επαφή με αντικείμενο.

Φυσικά μετά την χρήση πετάτε μάσκα και γάντια. Πρώτα πετάμε τα γάντια, πλένουμε πάρα πολύ καλά τα χέρια και απολυμαίνουμε, στην συνέχεια βγάζουμε την μάσκα και ξανά πλύσιμο χεριών.

Δεν θα πρέπει επίσης να μοιράζεστε είδη οικιακής χρήσης με τον ασθενή. Σε περίπτωση που χρειαστεί πλένετε τα αντικείμενο με πολύ ζεστό νερό, άφθονο σαπούνι, απολυμαντικό και ξεπλένετε πάρα πολύ καλά!

Καθαρίστε όσο πιο συχνά μπορείτε τις επιφάνειες, (έχοντας εννοείται την μάσκα και τα γάντια) και απολυμάνετε όσες περισσότερες επιφάνειες μπορείτε. Πλένετε τα ρούχα του ασθενή μόνα τους, σε υψηλή θερμοκρασία και τα αφήνετε να στεγνώσουν καλά. Είναι σημαντικό τα γάντια και την μάσκα να τα πατάτε σε κλειστό κάδο.

Φυσικά προσπαθήστε να περιορίσετε τις κοινωνικές επαφές σας το δυνατότερο, έστω και αν δεν έχετε εμφανίσει συμπτώματα.

 

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares