Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Η κυβέρνηση εξετάζει να μπει περιορισμός στις μετακινήσεις

Σαρώνουν οι παραβάσεις: Ανοίγουν καφέ, ταβέρνες, κομμωτήρια



«Η έκκληση προς όλους είναι: Με το παραμικρό σύμπτωμα μένουμε σπίτι. Δεν τρέχουμε στα νοσοκομεία», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, καλώντας, για ακόμη μία φορά, τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

«Αυτή την ώρα έχει σημασία όπως λένε οι εισηγήσεις των ειδικών να περιορίσουμε τη διασπορά. Να επεκτείνουμε την καμπύλη αύξησης των κρουσμάτων σε βάθος χρόνου, ώστε το Σύστημα Υγείας να μπορέσει να διαχειριστεί όλα τα περιστατικά, ιδίως για τις ευάλωτες ομάδες, και να μην έχουμε πρόβλημα στη διαχείριση επειγόντων περιστατικών που θα χρειαστούν νοσηλεία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα

Ο κ. Πέτσας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα για την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Έχουμε πει ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και πολλές φορές νωρίτερα απ’ ό,τι θα χρειαστεί, γιατί είναι καθοριστικό να προλάβουμε τη διασπορά στην αρχή», είπε και πρόσθεσε: «Από χθες έχουμε σταματήσει κάποιες μετακινήσεις στα σύνορα. Ενδεχομένως να πάρουμε και άλλα τέτοια μέτρα, καθώς προχωρούν οι ημέρες. Γιατί επαναλαμβάνω: Η συλλογική μας ωριμότητα δοκιμάζεται αυτές τις ημέρες».

Έκτακτη πρόσληψη 500 εργαζόμενων σε μονάδες πρόνοιας

Στην πρόσληψη έκτακτου προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, όπως γιατρούς, νοσηλευτές καθώς και άλλες κατηγορίες υποστηρικτικού και υγειονομικού προσωπικού, στις μονάδες πρόνοιας της χώρας, προχωρά το υπουργείο Εργασίας.

Συνολικά θα προσληφθούν 500 εργαζόμενοι και θα απασχοληθούν σε κλειστές δομές που φιλοξενούν και υποστηρίζουν ιδιαίτερα ευάλωτους συμπολίτες μας, όπως τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας ανά την Ελλάδα, στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Παπάφειο Θεσσαλονίκης και στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας.

Σαρώνουν οι παραβάσεις: Ανοίγουν καφέ, κομμωτήρια και ταβέρνες

Την ώρα που η κυβέρνηση απευθύνει εκκλήσεις για παραμονή στο σπίτι και παίρνει το ένα μετά το άλλο τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό, υπάρχουν και αρκετοί επαγγελματίες, που αγνοούν τα υποχρεωτικά μέτρα.

Συνολικά από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 μέχρι σήμερα  έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 122 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 127 άτομα, καθώς άνοιξαν επέλεξαν να ανοίξουν τα καφέ τους, τα κομμωτήριά τους και τις ταβέρνες τους, αν και απαγορεύεται.

Τα περισσότερα περιστατικά σημειώθηκαν στην Αττική (48) και τη Δυτική Ελλάδα (25).

Πλαφόν στην αγορά αντισηπτικών

Σήμερα το πρωί πολλά σούπερ μάρκετ επανεφοδιάστηκαν με αντισηπτικά τζελ και μαντηλάκια, ωστόσο χρειάστηκαν μόλις μερικά δευτερόλεπτα για να εξαφανιστούν, αφού παρατηρήθηκε το φαινόμενο αρκετοί να προμηθεύονται δεκάδες προϊόντα.

πηγή: star.gr

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

Προτεινόμενα