Γεννήθηκε το πρώτο μωρό στην Ελλάδα από μητέρα με κορωνοϊό

Ένα θαύμα αισιοδοξίας

Κωνσταντίνα Κύρκου

Οι δύσκολες μέρες που περνάμε είναι γεγονός και κάθε τι αισιόδοξο μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε να παλεύουμε με τον «αόρατο εχθρό» μιας πανδημίας. Αυτή την φορά πρόκειται για μια χαρμόσυνη είδηση, για τον ερχομό ενός υγιέστατου μωρού από μητέρα που διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα γεννήθηκε το πρώτο παιδί από μητέρα θετική στον ιό, στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Η 24χρoνη, πλέον μητέρα βρισκόταν στην 40η  εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο. Από την Κυριακή παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα), και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ. Η γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον ιό COVID-19 και συστήθηκε να  μεταβεί στο «ΑΤΤΙΚΟ» Νοσοκομείο για την ολοκλήρωση του τοκετού. Με καισαρική ήρθε στον κόσμο το υγιές αγοράκι ενώ στην διαδικασία τοκετού συμμετείχαν εκτός των άλλων γιατρών και νοσηλευτών, προσωπικό από την επιτροπή λοιμώξεων του νοσοκομείου και του χειρουργείου.

 


Τα καλά νέα της υπόθεσης είναι πως  η μητέρα και το νεογνό είναι σε άριστη κατάσταση. Η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares