Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Μικρά έργα τέχνης πάνω στο δέρμα σου

Μάθε πώς  να φροντίζεις σωστά τα τατουάζ σου



Κάποτε το να κάνεις τατουάζ θεωρούνταν επαναστατική πράξη ή δήλωνε άτομο με ελεύθερο πνεύμα… μερικές φορές αρκετά πιο ελεύθερο απ’ όσο επιτρεπόταν. Πλέον όμως τα τατουάζ έχουν διακριθεί σε μορφή τέχνης και τα φοράνε πάνω τους όμορφα αγόρια και κορίτσια αλλά και όλων των ηλικιών ακομπλεξάριστοι και cool άνθρωποι.

Τώρα μάλιστα, το καλοκαίρι, είναι η καλύτερη τους εποχή καθώς τα ρούχα πλέον μειώνονται και ειδικά στις παραλίες και στη θάλασσα τα τατουάζ αναπνέουν ελεύθερα κι ωραία.

Αν έχεις ή σκέφτεσαι να αποκτήσεις τατουάζ, πρέπει να ξέρεις πώς να το φροντίζεις για να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Συλλέξαμε λοιπόν τις πιο επαγγελματικές συμβουλές και οδηγίες από τους ειδικούς και σου τις παρουσιάζουμε για να τις έχεις υπόψη σου.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, ένα τατουάζ δεν μοιάζει με μια ανοιχτή πληγή. Είναι μια σχετικά μικρή τριβή του δέρματος όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης και τους κινδύνους που σχετίζονται με αυτό. Όσο περισσότερο καταφέρνεις να αποφύγεις τις κηλίδες, τόσο περισσότερο αποτρέπεις τα σημάδια.

 

 

 

Προκειμένου ένα φρέσκο ​​τατουάζ να επουλωθεί όμορφα και χωρίς προβλήματα, είναι σημαντικό να το διατηρείς πάντα καθαρό και υγρό. Όταν φεύγεις από το κατάστημα τατουάζ, είναι σημαντικό η περιοχή με το τατουάζ να είναι ασφαλής, σφραγισμένη και προστατευμένη.

Πρώτα απ 'όλα, είναι σημαντικό να ακολουθήσεις τις συμβουλές του καλλιτέχνη που έφτιαξε το τατουάζ σου, καθώς οι οδηγίες μετά τη φροντίδα ποικίλλουν μεταξύ των επαγγελματιών τατουάζ.

Κράτησε το τατουάζ σου καλυμμένο: Οι καλλιτέχνες τατουάζ θα καλύψουν την τέχνη του σώματός σου με μια ταινία για να τη διατηρήσουν προστατευμένη μετά την έξοδο από το κατάστημα. Οι περισσότεροι συμβουλεύουν να ακολουθήσεις μια όσο πιο απλή περιποίηση γίνεται. Η πιο διαδεδομένη συμβουλή είναι να αφήσεις το διαφανές πλαστικό περιτύλιγμα για όχι περισσότερο από μία ώρα.

 

 

 

Πλύνε το τατουάζ με νερό και ήπιο σαπούνι χωρίς άρωμα: Μόλις αφαιρεθεί το περιτύλιγμα, ξέπλυνε το τατουάζ με φρέσκο ​​ζεστό νερό και άφησε το τατουάζ να αναπνέει για τις πρώτες δύο μέρες.

Διατήρησε το τατουάζ στεγνό και καθαρό: Αφού αφαιρέσεις το περιτύλιγμα και ξεπλύνεις το τατουάζ, προτείνεται να στεγνώσεις την περιοχή με ένα καθαρό ύφασμα ή χαρτοπετσέτα και στη συνέχεια να εφαρμόσεις ένα αναπλαστικό και προστατευτικό ειδικό βάλσαμο.

Απόφυγε τον ήλιο και διατήρησε την περιοχή καθαρή όσο γίνεται: Εκτός από την αποφυγή παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο, συνιστάται πάντα μια προσέγγιση «κοινής λογικής»: δηλαδή να αποφεύγεις για ένα διάστημα την έντονη εφίδρωση της περιοχής και την έκθεσή της σε ακάθαρτους παράγοντες.

Να φοράς πάντα αντηλιακό: Συνιστάται πάντα η χρήση SPF και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προστατεύεις το τατουάζ σου χρησιμοποιώντας αντηλιακό. Ο ήλιος ξεθωριάζει τη χρωστική ουσία.

Μην ερεθίζεις και μην ξύνεις το δέρμα: Καθώς το τατουάζ σου θεραπεύεται, καλό είναι να αποφύγεις το ξύσιμο ή το τρίψιμο του δέρματός σου - αυτό περιλαμβάνει τη χρήση απολεπιστικών. Εάν παρατηρήσεις τυχόν ξεφλούδισμα ή απολέπιση, προσπάθησε μην τραβήξεις το δέρμα καθώς αυτό θα μπορούσε να αφαιρέσει το μελάνι ή να οδηγήσει σε ξεθώριασμα.

 

 

 

Ζητήματα που πρέπει να αναζητήσετε μετά τη λήψη ενός τατουάζ

Πόνος: Οι ενοχλήσεις μετά τη διαδικασία είναι συχνές, προειδοποιούν οι επαγγελματίες. Το τατουάζ θα είναι επώδυνο για μέρες, αλλά ο πόνος θα μειωθεί και το ίδιο και η ερυθρότητα, οπότε θα πρέπει να νιώθεις καλύτερα με την πάροδο του χρόνου.

Κακάδι: Όταν η πληγή κάνει κακάδι μπορεί να αποκαλύψει ένα βαθύτερο στρώμα δέρματος που μπορεί να προκαλέσει την πτώση της χρωστικής.

Κνησμός ή ερυθρότητα: Εάν το νιώθεις πολύ κόκκινο, να σε φαγουρίζει ή να σε καίει θα πρέπει να ζητήσεις επαγγελματική βοήθεια και συμβουλή.

 

 

 

Λοιμώξεις: Εάν το τατουάζ σου μολυνθεί, μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η υγιεινή δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα. Καμιά φορά είναι πιθανό το τατουάζ μπορεί να εμφανίσει μια επιφανειακή λοίμωξη, αλλά δεν πρόκειται για μια βαθιά περικοπή στα σαρκώδη στρώματα του δέρματος. Υπάρχουν διαφορετικά στρώματα του δέρματος, οπότε αν δεν ξεπεράσει πραγματικά το ίδιο το χόριο, υπάρχει ένα φράγμα δέρματος που φιλτράρει πολλά μικρόβια. Σε περίπτωση αμφιβολίας, είναι καλύτερο να ζητήσετε ιατρική βοήθεια.

Βγάζει υγρό: Μην χρησιμοποιείς αλοιφές έως ότου το τατουάζ να επουλωθεί σχεδόν τελείως, μετά από περίπου δύο εβδομάδες, για να αποφύγεις το ενδεχόμενο να υπάρξει υπερχείλιση της χρωστικής.

Ξεφλούδισμα: Επειδή θες το τατουάζ να επουλωθεί επίπεδο και λείο, να έχεις το νου σου στο παραμικρό ξεφλούδισμα. Αν συμβαίνει αυτό, προτείνεται να χρησιμοποιήσεις μια ελαφριά ενυδατική αλοιφή για να διατηρήσεις το δέρμα ενυδατωμένο.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

7 tips στοματικής υγιεινής που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Πώς να προστατέψεις την υγεία των δοντιών και των ούλων σου αποτελεσματικά

ΥΓΕΙΑ

Η μεσογειακή διατροφή συνδέεται με καλύτερη ποιότητα σπέρματος, σύμφωνα με μελέτη

Άλλη μια έρευνα αναδεικνύει τη σημασία της διατροφής στην ανδρική γονιμότητα

ΥΓΕΙΑ

6 τροφές για να αυξήσεις την πρόσληψη βιταμίνης D μέσα από τη διατροφή σου

Κι όμως, η βιταμίνη D δεν έρχεται μόνο μέσα από την έκθεση στον ήλιο

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.