Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Φέτος τον Αύγουστο μη μου μιλάς για... Covid-19

Ας ξεφυλλίσουμε παλιές ιστορίες, ας πούμε για όνειρα


Κατερίνα Ανδρομιδά

Η πολυπόθητη στιγμή του χρόνου ήρθε εδώ και 4 μέρες, λέγεται Αύγουστος και είναι μήνας-ορόσημο για reunion, ταξίδια και ανεξερεύνητα κοράλια (κάθε λογής).

Αν περιμέναμε κάτι με αγωνία μεγαλύτερη από βαθμολογίες proficiency, τότε σίγουρα ήταν αυτό το καλοκαίρι. Ένα καλοκαίρι που ο καθένας μας θα το σμιλέψει με βάση τα δικά του γούστα  βάζοντας πλώρη είτε για δύο ημέρες κάπου πολύ μακριά,  είτε για ένα μήνα.

Μετά από ένα διάστημα φασαρίας, πανικού και αρνητικής ενέργειας μέσα από  ενημερώσεις που έγιναν πιο ψυχαναγκαστικές κι από τη Μόνικα στα Φιλαράκια, αστείες δολοπλοκίες σε ουρές σούπερ μάρκετ για μία σειρά και συζητήσεις που έγιναν καθημερινό φαγητό στα σπίτια με γεύση covid-19 ίσως ήρθε η μεγάλη στιγμή για ένα μικρό snooze.

Το να αφορίσεις οποιοδήποτε θέμα συζήτησης συνδέεται με αυτό το κακό (κυριολεκτικά) δεν σε χρίζει αδιάφορο ή αναίσθητο άνθρωπο. Οι φετινές διακοπές κρύβουν κι άλλη μια παγίδα εκτός από τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρήσουμε. Υποθάλπουν τον κίνδυνο να τροφοδοτήσουμε την παράνοια που αφήσαμε πίσω μας ακόμη κι αν βρισκόμαστε χίλια μίλια μακριά από αυτή

Οι διακοπές ήταν πάντα το αντίδοτο για τα ζόρια και την ταλαιπωρία που είχαμε εισπράξει μέσα στη χρονιά, φέτος όμως ίσως είναι η πρώτη φορά στη ζωή μας που φτιάξαμε βαλίτσες με περισσότερη προσμονή  από κάθε άλλη φορά.

Γι΄αυτό ας μην χαραμίσουμε αυτή την απόδραση συζητώντας για πράγματα που έτσι κι αλλιώς είναι πίσω και μας περιμένουν. Ας πρωτοτυπήσουμε πέφτοντας σε καινούρια νερά.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30