Στην covid εποχή ζούμε διακοπές ή λύνουμε sudoku ψυχαναγκασμού;

Μάσκα √, μαντηλάκια √, αντισηπτικά √, ελευθερία;;;

Κατερίνα Ανδρομιδά

Αν δεν πήγες στο εξοχικό σου στην Εύβοια ή στο χωριό σου και επισκέφτηκες ένα νησί που ήταν άγνωστο στο χάρτη του μυαλού σου μέχρι πριν μία εβδομάδα, τότε σου είναι γνώριμο το κεφάλαιο ''ψυχαναγκασμός''.

Όλοι τις έχουμε στο μυαλό μας ως την πιο ιερή εποχή ανάπαυλας, τον μήνα που μπαίνει λειτουργία πτήσης στα κινητά για να αποφεύγεις ανεπιθύμητες κλήσεις αλλά να μπορείς να τραβάς καμία φωτογραφία, τη στιγμή που αδειάζεις το μυαλό σου από όλα και σίγουρα περπατάς ξυπόλυτη.

Οι διακοπές είναι το απόλυτο trip του μυαλού και για αυτό φροντίζουν διάφοροι νοματαίοι: η καλή παρέα, οι απόκρυφες παραλίες και φυσικά οι γεύσεις.

Και οι τρείς είναι σταθερές αξίες στα καλοκαίρια μας. Τί έγινε, όμως, φέτος και όλα αυτά τα γευτήκαμε με μέτρο; 

Τυπικά κανείς δεν μπορεί να σου επιβάλλει κάτι. Το μέτρο ήρθε υποσυνείδητα. Ήθελες να δοκιμάσεις όσα δοκίμαζες τόσα χρόνια τελείως μηχανικά, μόνο που φέτος βούταγες με μια δόση δισταγμού.

Κάτι σαν το μικρό σου ανιψάκι που πάει να αρπάξει με λαχτάρα το βάζο και του το παίρνεις πίσω τη τελευταία στιγμή.

Τα μέτρα προστασίας είναι απολύτως απαραίτητα, και όπως όλα, έτσι κι αυτά έχουν ένα τίμημα. Αν το χειμώνα αισθανθήκαμε μία φορά το social distancing, το καλοκαίρι το νιώσαμε βαθύτερα.

Και αυτό γιατί είναι η φύση της εποχής τέτοια που σε εμπνέει να βουτάς σε ανθρώπους και ''γιορτές'' με όλο σου το είναι.

Το τίμημα για να είμαστε όλοι καλά του χρόνου τέτοια εποχή είναι μεγάλο αλλά πολύ όμορφο  για να βρεθούμε ξανά στις αυλές τσουγκρίζοντας τις μπύρες μας και γελώντας με τη ψυχή μας σε απόσταση αναπνοής...

 

 

Cover photo credits: Rickard Kind

 

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares