Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

#StayHome: Το μυστικό για να κάνεις την παραμονή στο σπίτι πιο ευχάριστη

Μικρές αλλαγές στους χώρους του σπιτιού που μπορούν να αλλάξουν την διάθεσή σου σε χρόνο dt

 



 

Καθώς περνάει ο καιρός και η παραμονή στο σπίτι μοιάζει να μην έχει τελειωμό, η μελαγχολία κάνει την εμφάνισή της. Είναι λογικό να υπάρχουν στιγμές που το στρες σε συνδυασμό με την πληκτική διάθεση, να σου δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα. Όμως γιατί να μην επιλέξεις να σκεφτείς την θετική πλευρά των πραγμάτων, πώς για παράδειγμα μένοντας στο σπίτι παραμένεις ασφαλής στην υγεία  σου, έχεις περισσότερο χρόνο να αφιερώσεις στον εαυτό σου, ενώ παράλληλα πλησιάζουν και οι γιορτινές μέρες. Εντάξει σίγουρα οι καταστάσεις είναι πρωτόγνωρες και οι μέρες που έρχονται δεν έχουν προηγούμενο, όμως αν αποφασίσεις εσύ να αλλάξεις αυτό το mood που σε βαραίνει τις ημέρες της καραντίνας, μπορεί να μην καταφέρεις να σώσεις τον κόσμο από την πανδημία, όμως σίγουρα έχεις την δυνατότητα να ανακουφίσεις τον εαυτό σου από το άγχος και το στρες. Το μυστικό για να το πετύχεις, είναι να διαμορφώσεις εκ νέου το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεσαι όλη μέρα. Και αυτό δεν είναι άλλο από τους προσωπικούς χώρους του σπιτιού σου. Δοκίμασε να τους αναμορφώσεις με τα παρακάτω εύκολα tips και δες την διάθεσή σου να αλλάζει.

 

 

Ξέχνα την ακαταστασία. Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι να συμμαζέψεις τους χώρους σου. Ναι μπορεί να μην έχεις συχνά επισκέψεις, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να ζεις μέσα στην ακαταστασία. Όταν ο χώρος γύρω σου είναι τακτοποιημένος και λειτουργικός έχεις την δυνατότητα να σκέφτεσαι με καθαρή σκέψη. Αφού έχεις μπόλικο χρόνο λοιπόν τακτοποίησε τα προσωπικά σου αντικείμενα. 

Και ξεφορτώσου ό,τι σε δυσαρεστεί. Τώρα που γύρω σου τα πράγματα έχουν μπει σε μια τάξη, έχεις την επιλογή να απαλλαχθείς από οτιδήποτε σου προκαλεί μελαγχολία, αρνητικά συναισθήματα. Για παράδειγμα κάποιο αντικείμενο που καιρό ήθελες να αντικαταστήσεις, ακόμα και αν δεν έχεις αγοράσει κάτι άλλο για την θέση του, ήρθε η στιγμή να κάνεις το πρώτο βήμα και να το ξεφορτωθείς.

 

 

Περισσότερο φυσικό φως. Δεν υπάρχει πιο αναζωογονητικό πράγμα από μια ηλιόλουστη ημέρα. Περιόρισε τους τεχνητούς φωτισμούς και άνοιξε από νωρίς τα παράθυρα προκειμένου να μπει όσο περισσότερο φως γίνεται. Η ζωντάνια που θα κατακλύσει τους χώρους σου αμέσως θα σου αλλάξει την διάθεση. Plus tip: Για τις απογευματινές, βραδινές ώρες (μια που διαρκούν περισσότερο) προτίμησε να ανάβεις αρωματικά κεριά.

Τι θα έλεγες και για λίγο περισσότερο πράσινο; Ένας απλός αλλά θαυματουργός τρόπος να αλλάξεις την αύρα του σπιτιού σου είναι να γεμίσεις τις κενές γωνίες με φυτά εσωτερικού χώρου! Όχι μόνο θα έχεις μια φυσική πηγή χρώματος μέσα στον χώρο σου αλλά και η ασχολία μαζί τους, έστω και ελάχιστα, θα λειτουργήσει θεραπευτικά για την ψυχική σου υγεία.

 

 

Μπες σε χριστουγεννιάτικο mood. Άφησε στην άκρη σκέψεις, «σίγα μην γιορτάσουμε φέτος», «Ποιος έχει μυαλό για Χριστούγεννα» και όλα αυτά τα άσχημα συναισθήματα και στόλισε χριστουγεννιάτικα τους χώρους σου. Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου είναι και πάλι εδώ, σίγουρα κάτω από διαφορικές συνθήκες, όμως όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έχει σκοπό να γεμίσει λάμψη και ελπίδα την καρδιά σου.

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department