Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Tips για να μη ζεσταίνεσαι τώρα που αρχίζουν οι καύσωνες

Κεφάλαια: ρούχα, μάσκα και περίοδος


Κατερίνα Ανδρομιδά

 

Για κάποιους είναι η αγαπημένη εποχή που με τόση προσμονή περίμεναν μετρώντας αντίστροφα από τα Χριστούγεννα κιόλας, για άλλους πάλι είναι ο εφιάλτης ο ίδιος. Το καλοκαίρι παραμένει υψηλά στα στάνταρ όλων μας γιατί έχει συνδυαστεί με οτιδήποτε βρίσκεται μακριά από ΜΜΜ, γραφεία, μέιλ, τρέξιμο. Δηλαδή, με όσα ζούμε καθημερινά τους προηγούμενους εννιά μήνες. Εκτός όμως από κρέμες προστασίας για τον ήλιο, ξυπολυσιά, μπύρες, φαγητό και ό,τι πίνεται, έχει καταγραφεί στο μυαλό όλων μας με δύο δεινά: κατσαρίδες και ζέστη. Εμείς θα εστιάσουμε στο δεύτερο κακό. Θα λέγαμε ότι οι άνθρωποι τα καλοκαίρια χωριζόμαστε σε δύο κόσμους: όσους αντέχουν 45 λεπτά γιόγκα κάτω από τους 42 βαθμούς στον Εθνικό κήπο και όσους δυσκολεύονται να αντέξουν έστω και τους 32 βαθμούς θερμοκρασίας δωματίου σπίτια τους.

Δεν είναι νέο ότι τους δύο πρώτους μήνες από τη στιγμή που γλυκοχαράζει το καλοκαίρι οι περισσότεροι τους βιώνουμε σε κάποιο αστικό κέντρο και η ιδέα για κοντινό μπάνιο τα σαββατοκύριακα, ως μοναδική έξοδο διαφυγής, φαντάζει συναρπαστική για όσους δεν μασάνε ούτε από κίνηση και εντελώς εφιαλτική για όσους εκτός από τη ζέστη, δεν αντέχουν τις γεμάτες πλαζ από φωνές παιδιών και κυρίως μεγάλων. Το θέμα είναι πώς μπορεί κανείς να εναρμονιστεί με τον αττικό (ή οποιονδήποτε) ουρανό όσο περνάει τους πρώτους τουλάχιστον τρεις καύσωνες εδώ, στο καμίνι. Υπάρχουν tips που εύκολα μπορείς να ακολουθήσεις για να επιβιώσεις και αυτόν τον Ιούνη που πλησιάζει...

1. Κεφάλαιο: ρούχα

Προφανώς τα βαριά ρούχα, τα στενά πουκάμισα, ό,τι βγαίνει σε μάξι δεν βοήθησαν ποτέ καμία να ανταπεξέλθει στη ζέστη. Αντίθετα, ανοιχτόχρωμα, αέρινα και οτιδήποτε καλύπτει λιγότερο το σώμα μας είναι ο χρυσός κανόνας. Προτίμησε φορέματα, φούστες ή παντελόνες που να μην έχουν επαφή με το δέρμα σου, όσο γίνεται.

2. Άγιο νερό

Έχεις βαρεθεί να το ακούς από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου, όμως παραμένει απαράβατος νόμος. Ευτυχώς υπάρχει εφαρμογή που μπορείς να κατεβάσεις ώστε να σου υπενθυμίζει να θυμάσαι τη γεύση του. Σε περίπτωση που ανήκεις σ' αυτό το ποσοστό που θα μπορούσαν να ζήσουν χωρίς νερό, εναλλακτικά μπορείς να στραφείς σε χυμούς ή τσάι.

3. Μάσκα

Όπως έχεις καταλάβει θα κατέχει κεντρική θέση στο στυλ μας για πολύ ακόμη, οπότε ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα πάμε καλά μαζί της και αυτό το καλοκαίρι. Οι υφασμάτινες floral μάσκες που είχες φάει κόλλημα τον χειμώνα ήταν όντως ιδιαίτερες, όμως καλό θα ήταν να τις ξεχάσεις για τους επόμενους τρείς μήνες. Οι κλασικές, χειρουργικές είναι ασύγκριτα πιο δροσερές και λιγότερο στενές από τις άλλες.

4. Περίοδος

Θα έχεις διαπιστώσει κι εσύ ότι κάποιες μέρες είσαι πιο ανεκτική στη ζέστη, άλλες όχι. Οι υποχρεώσεις μαζί με τις εξωτερικές δουλειές που προκύπτουν τους θερινούς μήνες δεν συμπίπτουν πάντα με τις κατάλληλες μέρες του κύκλου σου. Σίγουρα δεν σου δημιουργεί τεράστια χαρά η ιδέα μίας γεμάτης ημέρας, μέσα Ιουλίου, αλλάζοντας γραμμές στο μετρό ενώ βρίσκεσαι στις μέρες σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φροντίζεις να ενυδατώνεσαι και να τρέφεσαι όπως ακριβώς θα έκανες εάν βρισκόσουν στο σπίτι σου κάτω από το κλιματιστικό. Για τα ρούχα, τα είπαμε πριν.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department