Διάβασε τα... φάρμακά σου!

Πριν... τα πάρεις, διασφάλισε ότι είναι απόλυτα ασφαλή. Να πώς το κάνεις. 

Μαρία Μυλωνά

Ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που κάθε φορά που έχουν πονοκέφαλο, ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα ή αντιμετωπίζουν πόνους περιόδου, καταφεύγουν στη λύση των σωτήριων φαρμακευτικών σκευασμάτων; Θα πρέπει να θυμάσαι πως ακόμα και τα πιο δημοφιλή φάρμακα που δεν απαιτούν ιατρική συνταγή, απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Τι να προσέξεις κατά την αγορά και τη λήψη τους, ώστε να είσαι ασφαλής;  

• Έλεγξε την ταινία γνησιότητάς του: Κι αυτό γιατί αποτελεί την εγγύηση για την ταυτότητα και την αυθεντικότητα του φαρμάκου, καθώς εξασφαλίζει τις ποιοτικές προδιαγραφές που εγγυάται ο παραγωγός, ο εισαγωγέας, και ο υπεύθυνος κυκλοφορίας του σκευάσματος. Ουσιαστικά είναι η «ετικέτα προστασίας» της υγείας σου.

• Ψάξε για την ημερομηνία λήξης: Τα ληγμένα φάρμακα έχουν χάσει τη δράση τους και συνεπώς, την αποτελεσματικότητά τους. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις η λήψη τους ενδέχεται να προκαλέσει μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα (από εξανθήματα μέχρι και αλλεργικό σοκ). Φρόντισε λοιπόν να ελέγχεις την ημερομηνία λήξης τακτικά και να τα ανανεώνεις εγκαίρως. 

• Λάβε τα σωστά: Η μέθοδος λήψης κάθε φαρμάκου μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την αποτελεσματικότητά του. Το ιδανικό σύστημα χορήγησης εξασφαλίζει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα με τη μικρότερη δυνατή ποσότητα δραστικής ουσίας, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο παρενεργειών. Θα διακρίνεις τον σωστό τρόπο χορήγησης από τις ενδείξεις «από του στόματος χρήση», «υπόθετο», κ.λπ..  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares