Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

5 top ενυδατικές μάσκες προσώπου για να μην αφυδατωθείς φέτος το καλοκαίρι

Βρώμη, αυγό και αμυγδαλέλαιο οι πιο δυνατοί σου σύμμαχοι



Άλλοτε την είχες συνδυάσει στο μυαλό σου με εικόνες από σπα περιποίησης, την αγαπημένη σου αισθητικό που δεν αλλάζεις με καμία άλλη στον κόσμο ή με ατελείωτες ώρες στον καναπέ  με τις φίλες σου τρώγοντας τα αγγουράκια που προορίζονταν για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας. Πια, η λέξη μάσκα ηχεί διαφορετικά στα αυτιά σου (και είναι απολύτως δικαιολογημένο αυτό), όμως εδώ δεν θα μιλήσουμε για υφασμάτινες μάσκες αλλά για μάσκες ομορφιάς και ενυδάτωσης.

Είναι η αγαπημένη εποχή του χρόνου και πώς να μην είναι (ειδικά φέτος) μετά από τόσο καιρό κλεισούρας και πλήξης. Κάτι όμως που αξίζει να προσέξεις διπλά φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές είναι η περιποίηση του προσώπου σου πριν βγεις στον ήλιο αλλά και αφού εκτεθείς σε αυτόν. Πάει πολύς καιρός από τη τελευταία φορά που κάθισες τόσες ώρες κάτω από την ομπρέλα της παραλίας οπότε πρέπει να κάνεις τα δέοντα ώστε να μην αντικρίσεις τον Σεπτέμβρη πανάδες, καψίματα και άλλα ενοχλητικά σημάδια στο μέτωπό σου. Οι ενυδατικές μάσκες είναι ο δρόμος προς τη σωτηρία σου και για φέτος και συγκεκριμένα οι σπιτικές μάσκες προσώπου. Έχεις υλικά στα ντουλάπια και στο ψυγείο σου που ούτε φανταζόσουν πόσο χρήσιμα είναι για το κολλαγόνο σου!

 

1. Ελαιόλαδο & βρώμη

Θα έχεις παρατηρήσει ότι ψιλαφίζοντας το πρόσωπό σου όταν είσαι αφηρημένη εντοπίζεις με την αφή κάποια άγρια σημεία. Η αίσθηση αυτή έχει όνομα: νεκρά κύτταρα. Το ελαιόλαδο σε συνδυασμό με τη βρωμή θα σε βοηθήσουν να τα απομακρύνεις εφαρμόζοντας 2-3 φορές τη βδομάδα (για αρχή) στο πρόσωπό σου, πριν κοιμηθείς, την παρακάτω συνταγή. 

Συστατικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (32 γρ.)
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι βρώμης (10 γρ.)

Ανακατεύεις το ελαιόλαδο με τη βρώμη σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια περνάς μία ικανοποιητική ποσότητα στο πρόσωπό σου. Άφησε την για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια αφαίρεσέ την με μπόλικο κρύο νερό. 

2. Λάδι & αυγό

Ίσως να μην σε δελεάζει η ιδέα του ωμού αυγού στο πρόσωπό σου, όμως κάνει θαύματα. Για εσένα που θες να δείχνεις πιο φωτεινή και για εσένα που θες εδώ και τώρα άμεση σύσφιξη. Η φύση έχει φροντίσει για εσένα.

Χτύπησε το ασπράδι και στη συνέχεια ανακάτεψέ το με το λάδι. Άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπό σου για μισή ώρα και στη συνέχεια αφαίρεσέ την με χλιαρό νερό. Ο χρόνος είναι με το μέρος σου!

3. Μέλι & γιαούρτι

Από τα πιο αποτελεσματικά μέσα για το κάψιμο (το γιαούρτι) και από τις πιο ευεργετικές τροφές (και για το δέρμα σου) το μέλι. Ανακάτεψέ τα σε ένα μπόλ (περίπου δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι και άλλες δύο μέλι). Άπλωσέ το στο πρόσωπό σου για περίπου ένα τέταρτο και στη συνέχεια ξέβγαλε με κρύο νερό. Αναζωογόνηση, μικρο-απολέπιση και θρέψη στο τσεπάκι σου.

4. Αμυγδαλέλαιο

Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας και αυτό που εκτείθεται τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι βιταμίνες Ε και Κ που διαθέτει το αμυγδαλέλαιο θα το βοηθήσουν να επουλώσει ό,τι πήγε στραβά αυτό το καλοκαίρι. Μία μικρή ποσότητα γύρω από τη περιοχή των ματιών, του στόματος, στα μάγουλα είναι αρκετή για να δεις αποτελέσματα. 

5. Απολέπιση τώρα

Μήλο σε συνδυασμό με βρώμη, γιαούρτι και χυμό λεμονιού είναι αυτά που θα χαρίσουν τη λάμψη που είχες δει να χάνεται σιγά σιγά κατά τη διάρκεια των διακοπών σου. Και τα τέσσερα συστατικά περιέχουν στοιχεία που βοηθούν στο να παραμένεις ενυδατωμένη εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα μία μίνι ανάπλαση του δέρματος!

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες φράσεις να πείτε για να θέσετε τα όριά σας στους άλλους

Ο χώρος σας, ο χρόνος σας, τα όριά σας πρέπει να αδιαπραγμάτευτα