Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

5 πανεύκολοι τρόποι για να μετατρέψεις το μπάνιο σου σε σπα

Η απόλυτη χαλάρωση στο σπίτι μέσα από εύκολα τιπς από τους ειδικούς



Με την καθημερινότητα στη δουλειά να γίνεται όλο και δυσκολότερη με το πέρασμα των χρόνων, η ανάγκη για απόλυτη χαλάρωση τις ώρες που διανύουμε στο σπίτι κρίνεται πιο απαραίτητη από ποτέ. Ακολουθούν μερικά εύκολα και γρήγορα βήματα ώστε να μετατρέψεις το μπάνιο σου στο σπα που πάντα ήθελες.

Δημιούργησε την απαραίτητη ατμόσφαιρα για να χαλαρώσεις

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά η δημιουργία μιας απόλυτα χαλαρωτικής ατμόσφαιρας είναι το Α και το Ω για να δημιουργήσεις τη home spa εμπειρία που αναζητείς. Άλλαξε το φωτισμό επιλέγοντας λάμπες σε θερμότερους τόνους, άναψε κεριά, αγόρασε ένα αδιάβροχο ηχείο για να ακούς τη μουσική που εσύ επιθυμείς και επένδυσε σε χαλαρωτικές μυρωδιές στα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις στο σώμα και τα μαλλιά σου. Επιπλέον, αγόρασε άλατα και είσαι έτοιμη για το χαλαρωτικό σου μπάνιο.

Φτιάξε μια μάσκα προσώπου

Οι μάσκες προσώπου πέρα από τις ευεργετικές ιδιότητες που έχουν για το δέρμα μας, βοηθούν στο να πετύχουμε την απόλυτη χαλάρωση όση ώρα περιμένουμε αυτές να δράσουν. Αν λοιπόν έχεις διάθεση για πειραματισμούς και δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις αυτές του εμπορίου, δοκίμασε απλές και γρήγορες συνταγές με υλικά από την κουζίνα σου, όπως γιαούρτι, μέλι, αβοκάντο και άλλα. Ακόμη, δοκίμασε σαν μάσκα ματιών ροδέλες αγγουριού ή παγωμένα φακελάκια χαμομηλιού.

Άλλαξε τις πετσέτες σου

Μπορεί να φαίνεται υπερβολική κίνηση, κι όμως η ανανέωση των λευκών ειδών του σπιτιού σου μπορεί να σου εξασφαλίσει έξτρα πόντους χαλάρωσης. Πέτα τις παλιές πετσέτες σου και αντικατέστησέ τις με ολοκαίνουριες λευκές και αφράτες, που θα σου θυμίσουν αμέσως σπα. Επιπλέον, ρίξε μερικές σταγόνες αιθέρια έλαια σε πετσέτες χεριών και ζέστανέ τις στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Χρησιμοποίησέ τις σαν χαλαρωτικές κομπρέσες στο πρόσωπο και θα μας θυμηθείς.

Χρησιμοποίησε ένα dry brush

Τα dry brushes ή ξύλινες βούρτσες σώματος αποτελούν απαραίτητο αξεσουάρ απολέπισης, αφήνοντας το δέρμα λείο και απαλό. Ταυτόχρονα όμως ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος και δημιουργούν το απόλυτο αίσθημα χαλάρωσης σε όλο το σώμα, σαν να βγήκες μόλις από υπηρεσία μασάζ σε ακριβό σπα. Μην ξεχνάς μετά τη χρήση τους να απλώνεις στο δέρμα σου ένα ενυδατικό λάδι ή κρέμα σώματος.

Ξεκίνα να ρολλάρεις

Τέλος, αναβάθμισε το μπάνιο σου στο σπα που πάντα ήθελες επενδύοντας σε rollers για το πρόσωπο και το σώμα ή σε ένα gua sha, με τα οποία θα κάνεις μασάζ χρησιμοποιώντας ενυδατικά λαδάκια και αιθέρια έλαια. Πέρα από την απόλυτη χαλάρωση, θα «γυμνάσεις» το δέρμα σου, ενώ θα βοηθήσεις στην εξάλειψη των ρυτίδων του προσώπου σου.

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας