Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών να επηρεάσει την οσμή σας εκεί κάτω;

Με ποιους τρόπους επηρεάζεται η οσμή του κόλπου μας από τις διατροφικές μας συνήθειες;



Η οσμή και η γεύση του γυναικείου κόλπου είναι μοναδική, σαν τον DNA μιας γυναίκας. Ωστόσο υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις ότι οι διατροφικές μας συνήθειες έχουν τη δυνατότητα να τις επηρεάσουν, αλλάζοντας επί της ουσίας μέρος της χημείας της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, η διατροφή, η κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα, είναι και οι τρεις συνήθειες που μπορούν ως ένα βαθμό να μεταβάλουν την οσμή και τη γεύση των κολπικών υγρών. Αυτό συμβαίνει καθώς μετά την πέψη, το σώμα μας «σπάει» τις τροφές σε χημικές συνθέσεις οι οποίες διαμορφώνουν τις σωματικές μας εκκρίσεις.

Παρ’ όλα αυτά, οι μελέτες γύρω από το θέμα είναι ελάχιστες, με αποτέλεσμα απόψεις όπως αυτή που θέλει την κατανάλωση ανανά να συμβάλει σε μια πιο «γλυκιά» γεύση για τον κόλπο μας, να μην είναι τίποτε άλλο από αστικοί μύθοι. «Ναι, τα φρούτα και τα λαχανικά συνδέονται με μια πιο «ευχάριστη» γεύση, ενώ ο καφές και το τσιγάρο μπορούν να συμβάλουν σε μια ελαφρώς πικρή γεύση, όμως οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι στην πραγματικότητα η οσμή και η γεύση του κόλπου είναι αποτέλεσμα δεκάδων παραγόντων» αναφέρει η σεξολόγος Jess O’Reilly, η οποία είναι υπεύθυνη για το podcast, Sex With Dr. Jess. Η ίδια συνεχίζει: «Επειδή μια τροφή μπορεί να συνδέεται με ένα ευεργετικό βακτήριο για τον οργανισμό, δεν σημαίνει πως θα στείλει αυτό το βακτήριο στον κόλπο μας, επηρεάζοντας την οσμή και τη γεύση του. Και το λέω αυτό σε όσες γυναίκες αποφεύγουν τροφές όπως το σκόρδο, εξαιτίας των αστικών μύθων που θέλουν τη μυρωδιά του να μεταφέρεται και στην ευαίσθητη περιοχή μας».

Στην πραγματικότητα, η οσμή και η γεύση του κόλπου μας είναι πιο ευχάριστη όταν είμαστε γενικότερα υγιείς. Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο, αν παρατηρήσετε ότι η οσμή του κόλπου σας παραπέμπει σε αυτή της μαγιάς ή του ψαριού, τότε είναι πολύ πιθανό να υποφέρετε από κάποια μόλυνση, οπότε είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε τον γιατρό σας. Έχετε επίσης στον νου σας ότι ανάλογα με το σε ποια μέρα του κύκλου σας βρίσκεστε, αυτή μπορεί να μεταβάλλεται και να γίνεται ενδεχομένως πιο έντονη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάτι τρέχει.

Σε κάθε περίπτωση να θυμάστε ότι η οσμή και η γεύση του κόλπου σας είναι μοναδική και, εφόσον είστε υγιής, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτήν!

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός