Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

10 οφέλη στην υγεία μας από τη διατήρηση σωστής στάσης σώματος

Να γιατί το να στεκόμαστε σωστά είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την υγεία μας!



Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι από μικρά παιδιά μαθαίνουμε να στεκόμαστε ίσια, ενώ τα τελευταία χρόνια δίνεται μεγάλη έμφαση στο να επιλέγουμε έπιπλα γραφείου (και όχι μόνο) που να υποστηρίζουν σωστά τη σπονδυλική μας στήλη. Κι αυτό, καθώς όταν διατηρούμε μια σωστή στάση για το σώμα μας, βασικές λειτουργίες αυτού, όχι μόνο διατηρούνται στα επιθυμητά επίπεδα, αλλά βελτιώνονται. Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε όλα τα οφέλη για την υγεία μας από τη διατήρηση σωστής στάσης σώματος.

Το μυϊκό σύστημα λειτουργεί καλύτερα

Η σωστή στάση σώματος βοηθά το μυϊκό σύστημα να λειτουργεί καλύτερα, αφού αυτή εξασφαλίζει τη σωστή του τοποθέτηση εντός του σώματος σε συνάρτηση με τα οστά μας. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο αποφεύγονται συμπτώματα όπως ο πόνος στον αυχένα ή το γενικότερο «πιάσιμο» στην πλάτη και τα χέρια.

Μειώνονται τα συμπτώματα χρόνιου πόνου

Από τους συνεχείς πονοκεφάλους, μέχρι το αυχενικό σύνδρομο, η σωστή στάση σώματος εγγυάται και τη μείωση των ενοχλητικών συμπτωμάτων χρόνιου πόνου στο σώμα μας. Η ίσια πλάτη και το κεφάλι στη σωστή θέση ώστε να μην καμπουριάζουμε είναι το κλειδί.

Βελτιώνει τη ροή του αίματος

Για να οξυγονώνεται σωστά ο οργανισμός μας είναι ιδιαίτερα σημαντική η βέλτιστη ροή του αίματος στο σώμα μας. Και για να συμβεί αυτό, οφείλουμε να διατηρούμε σωστή στάση σώματος διαρκώς, επιτρέποντας το αίμα και το οξυγόνο να μεταφέρεται στους ιστούς και τα όργανά μας με τον βέλτιστο τρόπο.

Βελτιώνει τη χωρητικότητα των πνευμόνων μας

Η σωστή στάση σώματος επιτρέπει στους πνεύμονές μας να δέχονται το μάξιμουμ του οξυγόνου που αυτοί χωρούν, με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη αντοχή και ευεξία του οργανισμού μας. Επιπλέον, χαλαρώνουμε πιο εύκολα.

Υποστηρίζει τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού

Όταν διατηρούμε σωστή τη στάση του σώματός μας, το σώμα μας δέχεται το οξυγόνο που χρειάζεται ώστε να λειτουργεί σωστά με τον βέλτιστο τρόπο, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται υπερκατανάλωση ενέργειας ώστε να το πετύχει. Με άλλα λόγια, τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού υποστηρίζονται και διατηρούνται σε καλύτερα επίπεδα.

Ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου

Με τη σωστή στάση σώματος η διάθεσή μας βελτιώνεται, σκεφτόμαστε καλύτερα και γενικότερα απολαμβάνουμε καλύτερη λειτουργία στον εγκέφαλό μας. Κι αυτό γιατί τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για εκείνον μεταφέρονται με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Βελτιώνει τη λειτουργία όλων των οργάνων στο σώμα μας

Τα όργανα του σώματός μας λειτουργούν καλύτερα όταν στεκόμαστε σωστά, καθώς δεν ασκούμε περισσότερη πίεση σε κάποιο από αυτά, ενώ τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μεταφέρονται ανεμπόδιστα.

Μειώνεται ο πόνος από προβλήματα στη σπονδυλική στήλη

Σε περίπτωση που υποφέρουμε από κάποιο πρόβλημα υγείας στη σπονδυλική μας στήλη, η σωστή στάση σώματος μας βοηθά ώστε να μειώνονται οι πόνοι στην πλάτη μας και στο υπόλοιπο σώμα.

Μειώνει το ρίσκο τραυματισμού

Τενοντίτιδα, εξαρθρώσεις και πολλά άλλα είδη τραυματισμού εμποδίζονται όταν στεκόμαστε με ορθό τρόπο και χωρίς να ασκούμε πίεση στην σπονδυλική μας στήλη.

Μειώνει τη φθορά των αρθρώσεων

Η σωστή στάση σώματος εγγυάται και τον περιορισμό της φθοράς στις αρθρώσεις, με αποτέλεσμα τη μείωση του ρίσκου εμφάνισης σχετικών προβλημάτων υγείας.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2024: Η υγεία μου, δικαίωμά μου

7 Απριλίου 2024: ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γιορτάζει την 76η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;