Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Πως να εμποδίσεις την εμφάνιση εκζέματος στα χέρια λόγω της χρήσης αντισηπτικού

Τα τελευταία δύο χρόνια το αντισηπτικό είναι must στην καθημερινότητά μας. Κι όμως αυτό ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τα χέρια μας.



Η εμφάνιση εκζέματος στα χέρια μας λόγω της χρήσης αντισηπτικού είναι δυστυχώς ιδιαίτερα συχνή και, με την πανδημία να μην φαίνεται να υποχωρεί άμεσα, το ρίσκο εμφάνισης δερματικών προβλημάτων από αυτό παραμένει μεγάλο. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις πως θα εμποδίσεις την εμφάνιση του εκζέματος, διατηρώντας τα χέρια σου υγιή και καθαρά.

Κατάλαβε γιατί το αντισηπτικό λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο

Το αντισηπτικό καθαρίζει τα χέρια μας εξαιτίας της περιεκτικότητάς του σε αλκοόλ. Για να είναι αποτελεσματικό χρειάζεται τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε αυτό, ενώ μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 90%. Επειδή λοιπόν το αλκοόλ είναι ένα από τα πιο ισχυρά συστατικά που μπορούν να ξηράνουν το δέρμα σου, επίλεξε ένα αντισηπτικό που δεν διαθέτει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αυτό.

Επίλεξε αντισηπτικά με Non-Drying συστατικά

Όταν επιλέγεις το αντισηπτικό σου, αναζήτησε φόρμουλες που πέρα από το αλκοόλ περιέχουν και ενυδατικούς παράγοντες. Η αλόη είναι ένας από αυτούς, ενώ πολύ καλή επιλογή είναι και η γλυκερίνη.

Άπλωσε κρέμα χεριών πολλές φορές την ημέρα

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θυμήσου να απλώνεις συχνά κρέμα χεριών ώστε να επουλώνεις το τραύμα σε αυτά από τη συχνή χρήση αντισηπτικού. Έχε μια συσκευασία στην τσάντα σου, στο γραφείο και δίπλα στο κομοδίνο σου για να το θυμάσαι. Αν τα συμπτώματα ξηρότητας επιμένουν, ζήτα από τον δερματολόγο σου μια πιο ενισχυμένη κρέμα.

Όταν αυτό είναι δυνατό επίλεξε το παραδοσιακό πλύσιμο των χεριών αντί για αντισηπτικό

Όταν βρίσκεσαι στο σπίτι ή στη δουλειά σου, επίλεξε το παραδοσιακό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι αντί για αντισηπτικό. Το σαπούνι, παρά το γεγονός ότι και αυτό ξηραίνει το δέρμα μας, απέχει αρκετά από το αντισηπτικό.

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας