Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Πώς να καθαρίσετε σωστά και αποτελεσματικά τα αυτιά σας

Βασικές συμβουλές για την καθαριότητα των αυτιών μας, ώστε αυτή να είναι αποτελεσματική και ασφαλής



Αντίθετα από το πρόσωπο, τα χέρια και τα μαλλιά μας, τα αυτιά είναι μια περιοχή του σώματός μας που συχνά παραμελείται ως προς τη φροντίδα, ενώ ο τρόπος με τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι φροντίζουν για αυτήν είναι απλά χρησιμοποιώντας πλαστικές μπατονέτες για έναν βαθύ καθαρισμό. Στην πραγματικότητα όμως, τα αυτιά μας χρειάζονται διαφορετικού είδους επιμέλεια για την φροντίδα τους, γι’ αυτό συνεχίστε να διαβάζετε για τα απαραίτητα tips.

Μέσα και έξω

Στην πραγματικότητα, το εσωτερικό των αυτιών μας δεν χρειάζεται να καθαρίζεται όπως έχουμε συνηθίσει, χρησιμοποιώντας δηλαδή σε καθημερινή βάση μπατονέτες. Το κερί που βρίσκεται εντός τους είναι αυτό που εξασφαλίζει στην πραγματικότητα την καθαριότητά τους, εμποδίζοντας εξωγενείς παράγοντες από το να εισχωρούν μέσα τους. Επιλέξτε τις μπατονέτες για να αφαιρέσετε το κερί μόνο στην περίπτωση που νιώθετε ότι αυτό έχει υπερσυσσωρευθεί και ενδεχομένως έχει «βουλώσει» τα αυτιά σας, σε μια περιοδικότητα μεγαλύτερη των 3-4 ημερών. Για το εξωτερικό των αυτιών που συχνά παραμελείται, επιλέξτε ένα βρεγμένο πανάκι ή ένα απαλό χαρτομάντηλο ώστε να απομακρύνετε περιττή λιπαρότητα και build-up από το σαμπουάν που συνήθως μαζεύεται σε εκείνο το σημείο λόγω της εγγύτητας με το τριχωτό της κεφαλής.

Προσοχή με τις μπατονέτες

Όταν τις χρησιμοποιείτε, μην σπρώχνετε υπερβολικά προς τα μέσα τις μπατονέτες, καθώς αυτές μπορούν να φράξουν τα αυτιά με το κερί ή να προκαλέσουν τραυματισμούς στο τύμπανο. Μια αρκετά καλή λύση είναι η χρήση των αντίστοιχων παιδικών μπατονετών, το μέγεθος των οποίων δεν τους επιτρέπει να εισχωρήσουν βαθιά στο αυτί.

Αφαίρεση κεριού

Η καλύτερη λύση για να αφαιρεθεί το περιττό κερί είναι στην πραγματικότητα η χρήση ενός υγρού διαλείμματος το οποίο και θα προμηθευθείτε από το φαρμακείο, το οποίο και περιέχει ορυκτέλαιο και υπεροξείδιο του καρβαμιδίου. Λίγες μόλις σταγόνες του «μαλακώνουν» το κερί, το οποίο και πέφτει από μόνο του εκτός του αυτιού μας.

Η συμβουλή των ειδικών

Προτού χρησιμοποιήσετε το διάλειμμα αυτό, συμβουλευθείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας και φυσικά κάντε το μόνο σε περιπτώσεις όπου έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη πραγματικά περιττού κεριού ή έχει βουλώσει το αυτί σας.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department