Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

8 τρόποι με τους οποίους ο χορός ωφελεί την υγεία μας

Δεν είναι μόνο μια διασκεδαστική διέξοδος από την καθημερινότητα, αλλά και ένας υπέροχος τρόπος να ενισχύσουμε την υγεία του οργανισμού μας


Ναταλία Πετρίτη

Αναζητείτε μια συνήθεια που θα σας βγάλει από το σπίτι, θα σας κάνει να διασκεδάσετε με την ψυχή σας και θα σας ωφελήσει ως προς την υγεία σας; Τότε ο χορός είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε! Διαβάστε πιο κάτω γιατί.

Ενισχύει τη μνήμη

Ο χορός δεν σας εφοδιάζει με χάρη μόνο κινησιολογικά, αλλά σας κάνει και να γερνάτε με χάρη. Κι αυτό καθώς σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το New England Journal of Medicine, ο χορός ενισχύει τη μνήμη ενώ εμποδίζει την εκδήλωση γεροντικής άνοιας στο μέλλον. Αντίστοιχη είναι η λειτουργία και κάθε αερόβιας άσκησης, όπως ακριβώς και ο χορός.

Βελτιώνει την ελαστικότητα και την ευελιξία του σώματος

Ο χορός είναι η ιδανική άσκηση για να βελτιώσετε την ελαστικότητα και την ευελιξία του σώματος σας, γεγονός που βοηθά σημαντικά και με τους σωματικούς πόνους και το πιάσιμο μετά τη γυμναστική.

Μειώνει το stress

Δε υπάρχει τίποτα καλύτερο για να μειώσετε το stress από το να βάλετε τα παπούτσια για χορό και να αφεθείτε σε ρυθμούς τάνγκο, μπαλέτου ή οποιουδήποτε άλλου είδους εσείς επιθυμείτε.

Βελτιώνει τη διάθεση

Όπως ακριβώς και με το stress, έτσι και η διάθεσή μας αυτομάτως ανεβαίνει κάθε φορά που κάνουμε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα για χορό.

Ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς

Σε περίπτωση που είστε σε υψηλή ομάδα κινδύνου ανάπτυξης καρδιαγγειακών νοσημάτων, ο χορός είναι η ιδανική ενασχόληση για τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς σας. Όχι απλά βελτιώνει τη λειτουργία της, αλλά βοηθά στο να αναπνέουμε καλύτερα και χαρίζει καλύτερη ποιότητα ζωής σε σχέση με όσους επιλέγουν σαν γυμναστική το περπάτημα ή το ποδήλατο.

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Αν οι δίαιτες δεν είναι το δυνατό σας χαρτί και νιώθετε ότι πρέπει να χάσετε βάρος, τότε ο χορός είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος σε αυτόν τον αγώνα. Εννοείται φυσικά όταν συνδυάζεται με σωστή διατροφή και ελαφρά γεύματα.

Βελτιώνει την ισορροπία του σώματος

Αν βρίσκεστε σε μεγαλύτερη ηλικία και βλέπετε να χάνετε την ισορροπία σας πιο συχνά, τότε ο χορός είναι η καλύτερη γυμναστική για να δουλέψετε αυτό το κομμάτι. Βελτιώνει τόσο τον έλεγχο που έχουμε στο σώμα μας, όσο και την στάση μας.

Κάνουμε φίλους

Τελευταίο μα και πιο σημαντικό, ο χορός είναι η καλύτερη ενασχόληση μέσα από την οποία μπορούμε να κάνουμε νέους φίλους και να κοινωνικοποιηθούμε σε ένα διασκεδαστικό περιβάλλον. Αξία ανεκτίμητη!

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Τρεις εύκολοι τρόποι για να νικήσεις την κούραση

Επειδή χρειάζεσαι κάθε επιπλέον βοήθεια για να μη νιώθεις «πτώμα όλη την ώρα»

ΥΓΕΙΑ

Μικρά tips για να μην πάρεις βάρος στις γιορτές

Τι μπορείς να κάνεις για να μην χαλάσεις τη σιλουέτα σου, χωρίς ωστόσο να στερηθείς τις γιορτινές λιχουδιές.

ΥΓΕΙΑ

1η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Το κεντρικό μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα κατά του HIV/AIDS για τη φετινή χρονιά είναι «Αφήστε τις Κοινότητες να Ηγηθούν – Let Communities Lead»

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Kate Beckinsale: New look με πλατινέ ξανθό καρέ!

 Η διάσημη ηθοποιός άλλαξε hairlook και είναι πραγματικά αγνώριστη! 

CELEBS

Bradley Cooper: Άνοιξε καντίνα και νυν και πρώην είναι στο πλευρό του

Irina Shayk και Gigi Hadid στηρίζουν το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα

SELF-LOVE

10 self-love resolutions για τη νέα χρονιά

Η νέα χρονιά θα είναι και η χρονιά σου αναφορικά με τη φροντίδα και την εστίαση στον εαυτό σου.