8 αποτελεσματικοί τρόπο για να μειώσεις τις λιγούρες για γλυκό

Τι να κάνεις για να μην ενδίδεις τόσο εύκολα στις συνεχείς λιγούρες για γλυκές απολαύσεις

Ναταλία Πετρίτη

Αυτό το γευστικό μπισκότο που έφαγες μαζί με τον πρωινό καφέ σε έχει κάνει να λαχταράς ξανά γλυκό δύο μόλις ώρες μετά; Διάβασε εδώ 8 αποτελεσματικούς τρόπους για να μειώσεις τις λιγούρες για γλυκό και να μην ενδίδεις εύκολα στον πειρασμό για γλυκές απολαύσεις μέσα στην ημέρα!

Δώσε στον εαυτό σου περιθώριο να ενδώσει

Κάθε φορά που αναζητάς ένα γλυκό, δώσε στον εαυτό σου το περιθώριο να ενδώσει για λίγο και σταδιακά μείωνε τις ποσότητες μέχρι να μπορείς να δείξεις αυτοσυγκράτηση. Την επόμενη δηλαδή φορά που νιώσεις την ανάγκη για γλυκό, φάε ένα μικρό μπισκοτάκι που θα σε ξεγελάσει.

Συνδύασε τροφές

Αν δεν μπορείς να περιοριστείς σε κάτι μικρό, φρόντισε τουλάχιστον να συνδυάσεις τις τροφές ώστε μέρος αυτού που θα φας σε γλυκό να είναι κάτι υγιεινό. Αυτό μπορεί να είναι μια κρέπα με σοκολάτα και μπανάνα.

Κόψε τελείως τη ζάχαρη για 48 ώρες

Αν έχεις συχνά λιγούρες για γλυκό, κάνε το πείραμα του να κόψεις για 48 ώρες όλα τα τρόφιμα που περιέχουν έστω και ελάχιστη από αυτήν. Στην αρχή θα δυσκολευτείς, αλλά θα δεις ότι μετά δεν θα τη λαχταράς τόσο πολύ.

Φάε μια τσίχλα

Μια τσίχλα μπορεί να ξεγελάσει την όρεξή σου για γλυκό, με ελάχιστες θερμίδες.

Φάε ένα φρούτα

Η υπογλυκαιμία που σου προκαλεί τη λιγούρα για γλυκό μπορεί να περιοριστεί τρώγοντας ένα δροσερό εποχιακό φρούτο.

Κάνε μια βόλτα

Κάθε φορά που νιώθεις λιγούρα για γλυκό, ντύσου και βγες για μια βόλτα. Το περπάτημα θα σου αποσπάσει την προσοχή και σύντομα θα το ξεχάσεις.

Διάλεξε την ποιότητα έναντι της ποσότητας

Αν από την άλλη ενδώσεις τελικά στο γλυκό, φρόντισε αυτό να είναι ένα καλής ποιότητας γλυκό σε λογική ποσότητα, το οποίο θα ευχαριστηθείς χωρίς έντονες τύψεις. Την επόμενη φορά θα τα πας καλύτερα.

Κατανάλωνε συχνά γεύματα

Ο καλύτερος τρόπος να απαλλαγείς από τις λιγούρες για γλυκό δεν είναι άλλος από το να καταναλώνεις μικρά και συχνά γεύματα μέσα στην ημέρα. Ακόμη κι αν είσαι διαρκώς έξω, εξοπλίσου με ξηρούς καρπούς, φρούτα και σαλάτες και σύντομα θα δεις τεράστια διαφορά.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares