8 ασυνήθιστες ενδείξεις ότι ίσως έχεις πάθει burnout

Αν βρίσκεις πολύ γνώριμα αυτά τα συμπτώματα, ίσως το έχεις παρακάνει με τη δουλειά και τις υποχρεώσεις.

Ναταλία Πετρίτη

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς παρά το ότι είσαι εξαιρετικά κουρασμένη; Νιώθεις την ανάγκη να απομονωθείς ενώ ήσουν ο πιο κοινωνικός άνθρωπος που ξέρεις; Ε τότε ίσως να έχεις πάθει burnout από την πολλή δουλειά και τις ατέλειωτες υποχρεώσεις! Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις ποια είναι μερικά από τα πιο ασυνήθιστα συμπτώματα που υποδηλώνουν ότι χρειάζεσαι ένα καλό διάλειμμα από όλα!

Τα βλέπεις όλα μαύρα

Το burnout είναι ικανό να δημιουργήσει μίνι η και κανονικά συμπτώματα κατάθλιψης σε έναν άνθρωπο, σύμφωνα με επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύτηκε το 2016 στο World Psychiatry. Αν λοιπόν το τελευταίο διάστημα νιώθεις ιδιαίτερα πεσμένη ψυχολογικά και βιώνεις τα πάντα με πεσιμιστικούς όρους, τότε ίσως πρέπει να χαλαρώσεις. 

Δυσκολία στον ύπνο

Το burnout συνδέεται με την αϋπνία, η οποία μπορεί να μας ταλαιπωρεί ακόμη και σε ημέρες που έχουμε πραγματικά εξαντληθεί από την σωματική και ψυχική κούραση. Αν σου συμβαίνει συχνά, τότε μάλλον το έχεις πάθει και οφείλεις στον εαυτό σου άμεση ξεκούραση από όλα.

Πονοκέφαλος και πόνος στο στομάχι

Το burnout δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο από την κούραση, αλλά και από τη συσσώρευση μπόλικου άγχους. Υπό αυτήν την έννοια, τα συμπτώματα που συνοδεύουν έναν αγχώδη άνθρωπο, όπως ο πονοκέφαλος και ο πόνος στο στομάχι, είναι και συμπτώματα του burnout από το οποίο μάλλον ταλαιπωρείσαι και εσύ.

Πεσμένο ανοσοποιητικό

Αν τελευταία αρρωσταίνεις συχνά ενώ παλιότερα το κρύωμα σου ήταν άγνωστη λέξη, τότε μάλλον πρέπει να κάνεις ένα μεγάλο break.

Αύξηση σωματικού βάρους

Η αύξηση του σωματικού σου βάρους μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι χρειάζεσαι ξεκούραση, μιας που ο οργανισμός σου αντιδρά έτσι αναζητώντας διαρκώς έξτρα θερμίδες για να επιβιώσει από την πίεση που υφίσταται.

Αναζήτηση απομόνωσης

Αν ξαφνικά αναζητάς το να απομονωθείς κοινωνικά, περνώντας χρόνο μόνο με τον εαυτό σου και χωρίς αυτό να είναι ένα από τα κλασικά στοιχεία του χαρακτήρα σου, ίσως το burnout σου έχει χτυπήσει την πόρτα.

Μυϊκοί πόνοι

Το μυϊκό μας σύστημα επηρεάζεται και αυτό όταν περνάμε μια κατάσταση burnout, προειδοποιώντας μας με έντονους πόνους. 

Χρησιμοποιείς το φαγητό, το αλκοόλ ή και ναρκωτικά για να αντέξεις την ημέρα

Αν έχεις αναπτύξει μηχανισμούς επιβίωσης όπως η κατανάλωση φαγητού, αλκοόλ ή ναρκωτικών για να αντέξεις την ημέρα που έρχεται ή φεύγει, τότε το burnout σε έχει κατά πάσα πιθανότητα χτυπήσει και πρέπει να το αντιμετωπίσεις αφιερώνοντας στον εαυτό σου χώρο και χρόνο.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares