Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

6 τροφές που δεν γνώριζες ότι βοηθούν στη μάχη κατά της ακμής

Ήξερες ότι ο μάραθος έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μας απαλλάσσουν από τα ανεπιθύμητα σπυράκια;



Η ακμή είναι μια πάθηση του δέρματος που μπορεί να κάνει την εμφάνισή της λόγω ορμονικών διαταραχών, τόσο κατά τη διάρκεια της εφηβείας, όσο και στην ενήλικη ζωή μας, ακόμη κι αν στο παρελθόν δεν αντιμετωπίζαμε αντίστοιχο πρόβλημα. Η αντιμετώπισή της ωστόσο δεν περνά μόνο μέσα από την καθαριότητα και τη φροντίδα της επιδερμίδας μας, αλλά και μέσα από τη διατροφή μας. Είναι γεγονός ότι, όπως υπάρχουν τροφές που μπορούν να προκαλέσουν έκκριση λιπαρότητας και σπυράκια στο δέρμα μας, έτσι υπάρχουν και τροφές που μπορούν να αποτελέσουν έναν ισχυρό σύμμαχο κατά της ακμής. Ακολουθούν 6 τροφές που, όσο εντυπωσιακό κι αν σας φαίνεται, βοηθούν στη διατήρηση του δέρματός μας καθαρού και λαμπερού.

Pixel

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι μια άκρως ευεργετική τροφή, πλούσια σε βιταμίνη Β και κυρίως ριβοφλαβίνη, η οποία είναι απαραίτητη για τη συνολική υγεία του δέρματός μας, καθώς βοηθά στην επανόρθωση και τη συντήρηση των ιστών του. Η βιταμίνη αυτή συμβάλλει επίσης στη μείωση της ακμής και των σκουρόχρωμων κηλίδων στην επιδερμίδα.

Σοκολάτα

Πολύς κόσμος πιστεύει ότι η σοκολάτα επιδεινώνει την ακμή, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για έναν μύθο. Η σοκολάτα είναι μια τροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή, ενώ παίζει σημαντικό ρόλο στη σωστή ενυδάτωση του δέρματος. Αυτό όταν μιλάμε φυσικά για τη μαύρη σοκολάτα, καθώς η γάλακτος καλό είναι να αποφεύγεται λόγω της περιεκτικότητάς της σε γαλακτοκομικά, τα οποία κατά κύριο λόγο επιδεινώνουν τα προβλήματα ακμής.

Pixel

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι ξηροί καρποί πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, η οποία και είναι άκρως σημαντική για την ενυδάτωση ολόκληρου του οργανισμού μας, ενώ βελτιώνει και την εμφάνιση της επιδερμίδας μας. Προστατεύουν επίσης από τις βλάβες που προκαλεί η ακτινοβολία UV και περιορίζουν την εξάπλωση της ακμής.

Μάραθος

Ο μάραθος είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά καθαριστικά για την επιδερμίδα μας, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει αισθητά τη λειτουργία της πέψης και συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, περιορίζοντας έτσι και τα σπυράκια της ακμής.

Σκόρδο

Πρόκειται για ένα από τα τρόφιμα με την πιο έντονη αντιφλεγμονώδη δράση, που μπορεί να δώσει νοστιμιά σε εκατοντάδες συνταγές με ελάχιστες θερμίδες. Περιέχει αλισίνη, ένα φυσικό χημικό στοιχείο που καταπολεμά κάθε είδους μικρόβιο και ιό που εισβάλλει στον οργανισμό μας, συνεπώς συμβάλει στην αποφυγή φλεγμονών του δέρματός μας όπως τα σπυράκια της ακμής.

Μπρόκολο

Πρόκειται για μια από τις ιδανικές τροφές για καθαρό και λαμπερό δέρμα, καθώς περιέχει άφθονες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη Α, Κ, Ε, Β και C. Επιπλέον, περιέχει αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που υπάρχουν στον οργανισμό συμβάλλοντας έτσι στο να παραμένει το δέρμα μας υγιές και λαμπερό.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 τρόποι για να αυξήσεις τη γονιμότητά σου

Απλά και φυσικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αυξήσεις τις πιθανότητες εγκυμοσύνης

ΥΓΕΙΑ

Τρεις εύκολοι τρόποι για να νικήσεις την κούραση

Επειδή χρειάζεσαι κάθε επιπλέον βοήθεια για να μη νιώθεις «πτώμα όλη την ώρα»

ΥΓΕΙΑ

6 ενδείξεις έλλειψης βιταμίνης D και όλα όσα μπορείς να κάνεις για την αντιμετώπισή της

Πώς να καταλάβεις ότι αντιμετωπίζεις έλλειψη μιας πολύ σημαντικής βιταμίνης και όλες οι κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσεις στη συνέχεια

Προτεινόμενα

CELEBS

Vivienne Jolie - Pitt: Η πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση πλάι στη μητέρα της

Η μικρή έχει αναλάβει χρέη συμπαραγωγού

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Το σωστό timing: σύμπτωση ή καλός συγχρονισμός;

Πώς να διαβάζεις τα μηνύματα που σου στέλνει το σύμπαν!