Γιατί είναι καλό το να μην φοράμε εσώρουχα μετά το σεξ;

Όλοι οι λόγοι που καθιστούν το να μείνεις γυμνή και μετά το σεξ στην καλύτερη επιλογή για την υγεία σου

Ναταλία Πετρίτη

Θα το έχετε σίγουρα διαβάσει στο παρελθόν ότι οι γυναικολόγοι συμφωνούν ότι μετά το σεξ είναι επιτακτικό το να επισκεπτόμαστε την τουαλέτα για να ουρήσουμε, ακόμη κι αν δεν νιώθουμε την ανάγκη να το κάνουμε. Αυτό συμβαίνει καθώς έτσι μπορούμε να αποφύγουμε μια πιθανή λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος και να διατηρήσουμε τον κόλπο μας σε καλή κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, η ροή των ούρων θα βοηθήσει να απομακρυνθούν τα βακτηρίδια από την ουρήθρα σας, αποφεύγοντας μια επώδυνη ουρολοίμωξη. Οι ουρολοιμώξεις συμβαίνουν όταν τα βακτήρια που ζουν κανονικά στον κόλπο, ή στο παχύ έντερο ωθούνται ακούσια στην ουρήθρα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας.

Μετά το σεξ είναι επίσης επιτακτικό το να σκουπιζόμαστε καλά, απομακρύνοντας την υγρασία της περιοχής που έχει δημιουργηθεί από τα σωματικά υγρά και το λιπαντικό και που μπορούν πολύ γρήγορα να οδηγήσουν σε μόλυνση από ζυμομύκητες. Αν νιώθετε ότι είναι απαραίτητο, πλυθείτε πρώτα με καθαρό νερό και άοσμο και απαλό σαπούνι και στεγνώστε καλά.

Στο να στεγνώσει καλά η ευαίσθητη περιοχή μας συμβάλει το να μην φοράμε επίσης εσώρουχα, αφήνοντας το δέρμα να αναπνέει ελεύθερο μέχρι το επόμενο πρωί. Αν δεν θέλετε βέβαια να κοιμηθείτε ολόγυμνες, μπορείτε να βάλετε ένα άνετο νυχτικό. Έτσι θα κοιμηθείτε με ακόμη μεγαλύτερη άνεση και θα μειώσετε στο ελάχιστον τον κίνδυνο μόλυνσης ή μιας κνησμώδους κατάστασης. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares