Πώς να αντιμετωπίσεις την ουρολοίμωξη που παραμονεύει τους καλοκαιρινούς μήνες

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού είναι ένα ιδιαίτερα συχνό πρόβλημα, που κορυφώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες

Ναταλία Πετρίτη

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού είναι ένα ιδιαίτερα συχνό πρόβλημα που συναντάται περισσότερο σε γυναίκες λόγω τις ανατομίας τους, αλλά και που κορυφώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της διαρκούς επαφής μας με το υγρό στοιχείο.

Πιο συγκεκριμένα, το καλοκαίρι το φαινόμενο εντοπίζεται ακόμα πιο συχνά, λόγω των μπάνιων στη θάλασσα ή σε πισίνες, οι οποίες μπορεί να είναι γεμάτες μικρόβια ή να μην συντηρούνται κατάλληλα, επηρεάζοντας τη μικροχλωρίδα της περιοχής.

Το παραπάνω, σε συνδυασμό με το βρεγμένο μαγιό και την υγρασία που αναπτύσσεται, ευνοεί τον πολλαπλασιασμό μικροβίων και αυξάνει τις πιθανότητες για εμφάνιση ουρολοιμώξεων, οι οποίες μπορούν να καταστρέψουν τις διακοπές μας.

Πώς ακριβώς προκαλούνται οι ουρολοιμώξεις;

Τα παθογόνα βακτήρια που εισέρχονται από την ουρήθρα στο ουροποιητικό σύστημά μας απομακρύνονται κανονικά γρήγορα μέσω της διαδικασίας της ούρησης. Παρ’ όλα αυτά, κάποιες φορές καταφέρνουν να ξεπεράσουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού μας και να εγκατασταθούν στην περιοχή, προκαλώντας λοιμώξεις. Όταν η λοίμωξη εντοπίζεται στην ουρήθρα ονομάζεται ουρηθρίτιδα, ενώ όταν αυτή βρίσκεται στην ουροδόχο κύστη, κυστίτιδα.

Ποια είναι τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης;

Ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα είναι ο πόνος ή το κάψιμο κατά την ούρηση, ενώ το ίδιο ανησυχητικές μπορεί να είναι οι τακτικές επισκέψεις στην τουαλέτα, λόγω του ερεθισμού της ουρήθρας από τα βακτήρια που έχουν εγκατασταθεί σε αυτήν. Η συχνοουρία αυτή, ωστόσο, δεν προσφέρει επί της ουσίας κάποια ανακούφιση, αφού στην πραγματικότητα οι πάσχοντες καταφέρνουν να αποβάλουν μόλις ελάχιστες σταγόνες ούρων

Ακόμη, τα ούρα στην περίπτωση μιας ουρολοίμωξης ενδέχεται να περιέχουν αίμα, να είναι θολά ή αποχρωματισμένα, ενώ δεν αποκλείεται μερικές φορές και η δυσοσμία τους.

Τι κάνουμε στην περίπτωση ουρολοίμωξης

Μέχρι να λάβετε ιατρική βοήθεια, μπορείτε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας καταναλώνοντας άφθονα υγρά, η ούρηση των οποίων βοηθά ως έναν βαθμό στην αποβολή του μικροβίου. Ωστόσο, ο καφές, το αλκοόλ και τα ανθρακούχα αναψυκτικά πρέπει να αποφεύγονται. Ενισχύστε ακόμη τον οργανισμό σας με φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C, που αποτρέπουν την εγκατάσταση των μικροβίων στα τοιχώματα του ουροποιητικού. Απευθυνθείτε ακόμη στον φαρμακοποιό σας για συμπληρώματα διατροφής με cranberries που εξυπηρετούν στον ίδιο σκοπό.

Παράλληλα, φροντίστε να μην αναβάλετε τις επισκέψεις σας στην τουαλέτα για αργότερα, να φροντίζετε συστηματικά για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής και να επιλέγετε βαμβακερά εσώρουχα που αφήνουν την επιδερμίδα να «αναπνέει». Τέλος, μετά από κάθε βουτιά στη θάλασσα, φροντίστε να αλλάζετε μαγιό, προκειμένου να εμποδίσετε τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares