Πώς να δροσιστείτε στον καύσωνα χωρίς να διαθέτετε air condition

Συμβουλές από ειδικούς αλλά και έξυπνες λύσεις για ανακούφιση από τις υψηλές θερμοκρασίες

Ναταλία Πετρίτη

Οι υψηλές θερμοκρασίες που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή είναι δυστυχώς η νέα καθημερινότητα για τους θερινούς μήνες, γι’ αυτό οπλιζόμαστε με συμβουλές ειδικών και έξυπνες λύσεις, που θα μας ανακουφίσουν όταν δεν διαθέτουμε κλιματιστικό στον χώρο μας. Να ποιες είναι αυτές.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Το σώμα μας χρειάζεται τον ιδρώτα για να δροσιστεί, και για να παράξει ιδρώτα χρειάζεται νερό. Για αυτό φροντίστε να καταναλώνετε τακτικά ικανοποιητικές ποσότητες νερού και άλλων υγρών, όπως χυμοί, δροσερό τσάι και αναψυκτικά.

Κάντε ένα κρύο ντους

Το να κάνετε ένα κρύο ντους βοηθά να δροσίσετε το σώμα σας και να ρίξετε τη θερμοκρασία του. Μην το παρακάνετε όμως ως προς τον χρόνο που θα αφιερώσετε σε αυτό, καθώς έτσι μπορεί να οδηγήσετε τελικά το σώμα σας σε αφυδάτωση.

Κλείστε τις κουρτίνες ή τα στόρια σας

Εάν έχετε παράθυρα που βλέπουν προς την κατεύθυνση του ήλιου από το πρωί έως το απόγευμα, κλείστε τις κουρτίνες ή τα στόρια για να δημιουργήσετε σκιά. Θα ρίξετε έτσι αισθητά τη θερμοκρασία στον χώρο σας.  

Κοιμηθείτε με βαμβακερά σεντόνια

Το βαμβάκι είναι ένα από τα υλικά που «αναπνέουν» περισσότερο, επομένως τα βαμβακερά σεντόνια θα μπορούσαν να κρατήσουν δροσερό το σώμα σας όλη τη νύχτα. Εν αντιθέσει με τα συνθετικά υφάσματα που πρέπει να αποφεύγονται.

Κλείστε τις πόρτες των δωματίων που δεν χρησιμοποιείτε

Εάν δεν χρησιμοποιείτε κάποιο από τα δωμάτια του σπιτιού, κλείστε την πόρτα ώστε η δροσιά να διαχέεται στα δωμάτια στα οποία παραμένετε για περισσότερη ώρα.

Χρησιμοποιήστε εξαερισμό στο μπάνιο και απορροφητήρα στην κουζίνα 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον απορροφητήρα στην κουζίνα για να τραβήξετε τον ζεστό αέρα μετά το μαγείρεμα και τον εξαερισμό του μπάνιου για να τραβήξετε τον ατμό μετά το ντους.

Τοποθετήστε λαμπτήρες ενεργειακής απόδοσης

Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως παράγουν υψηλότερη θερμοκρασία από τους λαμπτήρες LED. Έτσι, η αλλαγή λαμπτήρων μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα από τον λογαριασμό του ρεύματος, αλλά και να κάνει την ατμόσφαιρα στον χώρο σας πιο βιώσιμη.

Απολαύστε παγωμένα τρόφιμα και αποφύγετε τη χρήση του φούρνου

Καταναλώστε παγωμένες τροφές κατά τη διάρκεια του καύσωνα, όπως μια κρύα σαλάτα ζυμαρικών, ένα γκασπάτσο, αλλά και λιχουδιές όπως η γρανίτα και το παγωτό. Αποφύγετε επίσης τη μαγειρική στον φούρνο, καθώς θα αυξήσει πολύ τη θερμοκρασία του σπιτιού σας. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares