Πότε είναι απαραίτητο να ενισχύεις τον οργανισμό σου με ένα ποτήρι νερό;

Ποιες είναι οι στιγμές μέσα στην ημέρα που ενδείκνυνται για την κατανάλωση νερού και την ενυδάτωση του οργανισμού μας;

Ναταλία Πετρίτη

Το νερό είναι ένα άκρως απαραίτητο συστατικό για να διατηρούμε την ενυδάτωση στον οργανισμό μας και να ενισχύουμε την υγεία μας, γι΄αυτό και οφείλουμε να καταναλώνουμε τουλάχιστον 2 λίτρα από αυτό την ημέρα, με την ποσότητα να αυξάνεται φυσικά όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες ή όταν ασκούμαστε. Πότε είναι όμως η καλύτερη στιγμή μέσα στην ημέρα για να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας με ακόμη ένα ποτήρι νερού;

Όταν ξυπνάμε

Η καλύτερη ώρα να ενυδατωθούμε δεν είναι άλλη από τη στιγμή που το σώμα μας ξυπνά, έχοντας περάσει αρκετές ώρες χωρίς ενυδάτωση.

Σε περιπτώσεις ασθένειας

Αρκετά συμπτώματα των ασθενειών προκαλούν απώλεια υγρών, συνεπώς η κατανάλωση νερού κατά τη διάρκειά τους είναι απαραίτητη. Έτσι, το πρώτο πράγμα που μπορείς να κάνεις με το που καταλάβεις πως καταβάλλεσαι από κάτι, είναι να ξεκινήσεις να πίνεις πολύ νερό.

Όταν κάνουμε γυμναστική

Λίγο πριν, κατά τη διάρκεια (όταν νιώθουμε έντονη εφίδρωση), αλλά και στο τέλος της γυμναστικής, ένα ποτήρι νερό είναι απαραίτητο για την αναπλήρωση της υγρασίας στο σώμα μας.

Όταν νιώθουμε πείνα

Τις περισσότερες φορές που νομίζουμε ότι θέλουμε να φάμε κάτι, είναι ιδιαίτερα πιθανό να διψάμε. Αυτό συμβαίνει μιας που ο εγκέφαλος αναγνωρίζει τις δύο αυτές ανάγκες ως μία. Συνεπώς, πίνουμε ένα ποτήρι νερό όταν το αίσθημα της πείνας κάνει την εμφάνισή του, συμβάλλοντας έτσι και στη διατήρηση της φόρμας μας.

Πριν από την περίοδό μας

Όταν κάνουν την εμφάνισή τους τα ενοχλητικά συμπτώματα που εμφανίζονται πριν από την έμμηνο ρύση, το νερό είναι ο απόλυτος σύμμαχός μας ενάντιά τους. Η κατανάλωση αυτού μειώνει τον κύκλο και αντιμετωπίζει τους πόνους στη λεκάνη.

Όταν νιώθουμε να πέφτει η ενέργειά μας κατά τη διάρκεια της ημέρας

Προτού αντιμετωπίσουμε την κόπωση μέσα στην ημέρα με καφέ ή ένα γλυκό, ένα ποτήρι νερό είναι αρκετό για να πάρουμε τα πάνω μας. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, άλλωστε, η ενυδάτωση βελτιώνει τη διάθεση, τη μνήμη και την οπτική μας αντίληψη.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares