Η υγεία είναι (και) θέμα χαρακτήρα! 

Η προσωπικότητά σου είναι εξίσου σημαντική με το οικογενειακό ιατρικό ιστορικό. Μάθε γιατί! 

Μαρία Μυλωνά

Οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει όταν πηγαίνουμε στο γιατρό να ελέγχει την αρτηριακή μας πίεση, να μας ρωτάει για το ιστορικό μας ή τις διατροφικές μας συνήθειες, για να διαπιστώσει κατά πόσον είμαστε υγιείς. Τώρα οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι οι γιατροί, κοντά σε αυτά, θα πρέπει επίσης να αξιολογούν και την προσωπικότητα των ασθενών τους.

Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας κάποιου είναι σημαντικός παράγοντας που- αν αξιολογηθεί σωστά- μπορεί οι νέοι ενήλικες να αποφύγουν σοβαρά προβλήματα υγείας αργότερα στη ζωή. Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η προσωπικότητα είναι τόσο σημαντική όσο και το οικογενειακό ιατρικό ιστορικό ή οι συνήθειες καπνίσματος στον καθορισμό της μελλοντικής υγείας ενός ατόμου.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Duke στη Βόρεια Καρολίνα, λένε ότι αυτό συμβαίνει γιατί η προσωπικότητα καθορίζει το πόσο καλά ένα άτομο μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του. Για παράδειγμα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που είναι ευσυνείδητοι έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν προβλήματα υγείας από ό, τι εκείνοι που δεν είναι.

Ο Dr Norman Anderson εξήγησε: "Η καλύτερη υγειονομική περίθαλψη είναι αυτή που αντιμετωπίζει το άτομο ως σύνολο, συμπεριλαμβανομένων και των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας του καθώς επηρεάζουν τη στάση και τις συμπεριφορές του που αφορούν την υγεία του".

Οι ερευνητές λένε ότι το να είσαι ευσυνείδητος είναι το πιο σημαντικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου το οποίο καθορίζει τη μελλοντική σου υγεία. Υποστηρίζουν επίσης ότι η έρευνά τους έδειξε ότι οι άνθρωποι που είναι ευσυνείδητοι όταν είναι 26 ετών έχουν πολύ καλύτερη υγεία στα 38 τους, σε σχέση με εκείνους που δεν είναι συνεπείς και ευσυνείδητοι.

Ο Δρ Salomon Israel, από το Πανεπιστήμιο του Duke, είπε : «Μεταξύ των λιγότερο ευσυνείδητων, το 45% έχει την τάση να αναπτύξει πολλαπλά προβλήματα υγείας από την ηλικία των 38, ενώ μόνο το 18% της ομάδας των πιο ευσυνείδητων φάνηκε να αναπτύσσει προβλήματα υγείας. Οι άνθρωποι που είναι ευσυνείδητοι είναι λιγότερο πιθανό να καπνίζουν ή να πίνουν υπερβολικά. Τα άτομα «χαμηλής ευσυνειδησίας» ήταν πιο συχνά υπέρβαρα, είχαν υψηλή χοληστερόλη, υπέρταση ή παθήσεις των ούλων.

Από την άλλη πλευρά, οι "ευσυνείδητοι" και επιμελείς άνθρωποι είναι πιο πιθανό να δραστήριο τρόπο ζωής, να ακολουθούν υγιεινή διατροφή και να έχουν μεγαλύτερο αυτοέλεγχο. Επομένως είναι λιγότερο πιθανό να καπνίζουν ή να κάνουν κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών, όπως διαπιστώθηκε από τη μελέτη.

Πηγή: http://www.psyhealth.gr/ About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares