Χρήσιμες συμβουλές για να παραμείνεις ξεκούραστη αν η ορθοστασία είναι μέρος της καθημερινότητάς σου

Πώς θα ανακουφίσεις τα μέρη του σώματός σου που καταπονούνται σε μόνιμη βάση

Ναταλία Πετρίτη

Η δουλειά σου και γενικότερες ασχολίες σου στην καθημερινότητα απαιτούν να στέκεσαι όρθια για πολλές ώρες μέσα στην ημέρα καταπονώντας το σώμα σου; Τότε ακολούθησε τις συμβουλές του AllYou για να παραμείνεις ξεκούραστη στη διάρκεια του 24ώρου, ανακουφίζοντας παράλληλα τα μέρη του σώματος που βάλλονται περισσότερο από την επικίνδυνη αυτή συνήθεια για τη φυσιολογία μας.

Να τι πρέπει να κάνει τακτικά μέσα στην ημέρα:

Λύγισε ελαφρώς τα γόνατα σου

Αντί να διατηρήσεις «κλειδωμένα» τα γόνατα σου για μεγάλο χρονικό διάστημα, λύγισε τα ελαφρώς με φυσικές κινήσεις.

Κούνησε ρυθμικά δάχτυλα και φτέρνες

Με μια απλή κίνηση, κούνησε ρυθμικά τα δάχτυλα και τις φτέρνες ώστε να ενισχυθεί η κυκλοφορία των άκρων σου και να ξεμουδιάσεις.

Ακούμπησε τα πόδια εναλλάξ σε κάποιο σκαμπό/σκαλοπάτι

Για μερικά δευτερόλεπτα όσο στέκεσαι όρθια, σήκωσε το ένα πόδι και ακούμπησε το με το γόνατο πάνω σε μια επιφάνεια. Έπειτα δοκίμασε με το άλλο. Η κίνηση αυτή θα προσφέρει ανακούφιση στην μέση σου μέσω της ανύψωσης των ποδιών σε μια ψηλότερη επιφάνεια, βελτιώνοντας την κατάσταση μετά από πολλές ώρες όρθια.

Επίλεξε τα κατάλληλα παπούτσια

Επένδυσε σε ένα καλό ζευγάρι αθλητικών ή sneakers με μαλακό και σταθερό πάτημα και άσε στην άκρη τα πέδιλα ή τις γόβες που δεν είναι φιλικές στο πόδι.

Χρησιμοποίησε επιθέματα

Οι ειδικοί πάτοι από gel που τοποθετούνται στην καμάρα του πέλματος μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στην καταπόνησή του. Θα τους βρεις στα φαρμακεία.

Στήριξε τα χέρια σου πίσω από την μέση

Όταν κρατάς τα χέρια σου δεμένα πίσω από την μέση, προσφέρεις στον κορμό σου ανακούφιση που διαρκεί. Ανά διαστήματα, λοιπόν, τράβηξε τα χέρια προς τα πίσω και κάνε μερικές διατάσεις που θα σε κρατήσουν σε φόρμα. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares