Πώς θα χαλαρώσεις πραγματικά μετά τη δουλειά μέσα από απλά βήματα

Απλοί τρόποι για να αποβάλεις ουσιαστικά το στρες από τη δουλειά που σε κυνηγά

Ναταλία Πετρίτη

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δηλώνουν πιεσμένοι από την καθημερινότητα στη δουλειά τους, με την πληροφορία που δέχονται σε καθημερινή βάση να μεταβάλλεται και να αυξάνεται με καταιγιστικούς ρυθμούς, τις απαιτήσεις εργοδοτών και τον όγκο εργασίας να μεγαλώνουν με μη διαχειρίσιμους όρους και τα meetings να καταλαμβάνουν ακόμη και χρόνο από αυτόν που θα έπρεπε να είναι ελεύθερος. Με αυτό το δεδομένο, είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν φεύγουμε από το περιβάλλον εργασίας μας να αναζητούμε τρόπους να χαλαρώνουμε ουσιαστικά, αφήνοντας πίσω ό,τι μας πιέζει σε καθημερινή βάση και δημιουργώντας μια αρμονική συνθήκη διασκέδασης, αναψυχής και ανατροφοδότησης της ενέργειας και της ψυχικής μας υγείας. Να λοιπόν πράγματα που μπορείς να κάνεις κάθε μέρα μετά τη δουλειά, για να χαλαρώνεις ουσιαστικά και να επαναφορτίζεις τις μπαταρίες σου.

Δημιούργησε μια ρουτίνα που σου αρέσει

Άκου τις σκέψεις και τις επιθυμίες σου και δημιούργησε μια ρουτίνα μετά το γραφείο που θα σου αρέσει και θα σε καλύπτει. Μπορεί να έχεις ανάγκη να γυρίσεις κατευθείαν σπίτι και να κοιμηθείς ή να πας μια βόλτα για καφέ και μικροδουλειές που όμως σε χαλαρώνουν, όπως τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ. Κάνε αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.

Άλλαξε αμέσως τα ρούχα της δουλειάς

Μη μένεις ποτέ με τα ίδια ρούχα που φορούσες όλη μέρα στη δουλειά, αλλά διάλεξε πιο αναπαυτικές επιλογές ή ρούχα που σου φτιάχνουν αμέσως τη διάθεση.

Κάνε γυμναστική

Επιλέγοντας ανάμεσα σε yoga, pilates ή οποιαδήποτε άλλη άσκηση σου αρέσει, όχι απλά κάνεις καλό στο σώμα σου, αλλά χαλαρώνεις ουσιαστικά έπειτα από μια μέρα γεμάτη στρες.

pos-na-xalaroseis-meta-ti-douleia-2

Αποσυνδέσου

Αν η δουλειά σου σε θέλει διαρκώς πάνω από το κινητό σου και τα κοινωνικά μέσα, τσεκάροντας επίσης διαρκώς τα mail σου, τότε καλό είναι κάθε φορά που επιστρέφεις σπίτι ή είσαι έξω με τους δικούς σου ανθρώπους να αποσυνδέεσαι από την τεχνολογία. Πρόκειται για ένα απαραίτητο διάλειμμα με άμεσα αποτελέσματα στην ψυχολογία μας.

Μην γεμίζεις το πρόγραμμά σου με άπειρα tasks

Αν πιέζεσαι πολύ στη δουλειά, προσπάθησε να μην γεμίζεις και το πρόγραμμά σου μετά από αυτήν με άπειρα tasks, μιας που χρειάζεσαι προσωπικό χώρο και χρόνο για να διατηρήσεις την ψυχική σου υγεία. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν δεν σιδερώσεις όλα σου τα πουκάμισα το απόγευμα, ούτε αν ακυρώσεις μια έξοδο, όταν το μόνο που θες είναι να δεις τηλεόραση και να πέσεις για ύπνο!

Κάνε κάτι διαφορετικό

Δοκίμασε όσο περισσότερο μπορείς να κάνεις μέσα στην εβδομάδα πράγματα που δεν έχεις ξανακάνει. Δες μια νέα θεατρική παράσταση, φάε σε ένα νέο εστιατόριο, ή εξερεύνησε νέα χόμπυ, όπως η κεραμική. Το να έχεις να περιμένεις για κάτι με ενθουσιασμό μετά τη δουλειά είναι το κλειδί για να αντέχεις στις καθημερινές της δυσκολίες. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares