Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Πώς θα χαλαρώσεις πραγματικά μετά τη δουλειά μέσα από απλά βήματα

Απλοί τρόποι για να αποβάλεις ουσιαστικά το στρες από τη δουλειά που σε κυνηγά



Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δηλώνουν πιεσμένοι από την καθημερινότητα στη δουλειά τους, με την πληροφορία που δέχονται σε καθημερινή βάση να μεταβάλλεται και να αυξάνεται με καταιγιστικούς ρυθμούς, τις απαιτήσεις εργοδοτών και τον όγκο εργασίας να μεγαλώνουν με μη διαχειρίσιμους όρους και τα meetings να καταλαμβάνουν ακόμη και χρόνο από αυτόν που θα έπρεπε να είναι ελεύθερος. Με αυτό το δεδομένο, είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν φεύγουμε από το περιβάλλον εργασίας μας να αναζητούμε τρόπους να χαλαρώνουμε ουσιαστικά, αφήνοντας πίσω ό,τι μας πιέζει σε καθημερινή βάση και δημιουργώντας μια αρμονική συνθήκη διασκέδασης, αναψυχής και ανατροφοδότησης της ενέργειας και της ψυχικής μας υγείας. Να λοιπόν πράγματα που μπορείς να κάνεις κάθε μέρα μετά τη δουλειά, για να χαλαρώνεις ουσιαστικά και να επαναφορτίζεις τις μπαταρίες σου.

Δημιούργησε μια ρουτίνα που σου αρέσει

Άκου τις σκέψεις και τις επιθυμίες σου και δημιούργησε μια ρουτίνα μετά το γραφείο που θα σου αρέσει και θα σε καλύπτει. Μπορεί να έχεις ανάγκη να γυρίσεις κατευθείαν σπίτι και να κοιμηθείς ή να πας μια βόλτα για καφέ και μικροδουλειές που όμως σε χαλαρώνουν, όπως τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ. Κάνε αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.

Άλλαξε αμέσως τα ρούχα της δουλειάς

Μη μένεις ποτέ με τα ίδια ρούχα που φορούσες όλη μέρα στη δουλειά, αλλά διάλεξε πιο αναπαυτικές επιλογές ή ρούχα που σου φτιάχνουν αμέσως τη διάθεση.

Κάνε γυμναστική

Επιλέγοντας ανάμεσα σε yoga, pilates ή οποιαδήποτε άλλη άσκηση σου αρέσει, όχι απλά κάνεις καλό στο σώμα σου, αλλά χαλαρώνεις ουσιαστικά έπειτα από μια μέρα γεμάτη στρες.

pos-na-xalaroseis-meta-ti-douleia-2

Αποσυνδέσου

Αν η δουλειά σου σε θέλει διαρκώς πάνω από το κινητό σου και τα κοινωνικά μέσα, τσεκάροντας επίσης διαρκώς τα mail σου, τότε καλό είναι κάθε φορά που επιστρέφεις σπίτι ή είσαι έξω με τους δικούς σου ανθρώπους να αποσυνδέεσαι από την τεχνολογία. Πρόκειται για ένα απαραίτητο διάλειμμα με άμεσα αποτελέσματα στην ψυχολογία μας.

Μην γεμίζεις το πρόγραμμά σου με άπειρα tasks

Αν πιέζεσαι πολύ στη δουλειά, προσπάθησε να μην γεμίζεις και το πρόγραμμά σου μετά από αυτήν με άπειρα tasks, μιας που χρειάζεσαι προσωπικό χώρο και χρόνο για να διατηρήσεις την ψυχική σου υγεία. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν δεν σιδερώσεις όλα σου τα πουκάμισα το απόγευμα, ούτε αν ακυρώσεις μια έξοδο, όταν το μόνο που θες είναι να δεις τηλεόραση και να πέσεις για ύπνο!

Κάνε κάτι διαφορετικό

Δοκίμασε όσο περισσότερο μπορείς να κάνεις μέσα στην εβδομάδα πράγματα που δεν έχεις ξανακάνει. Δες μια νέα θεατρική παράσταση, φάε σε ένα νέο εστιατόριο, ή εξερεύνησε νέα χόμπυ, όπως η κεραμική. Το να έχεις να περιμένεις για κάτι με ενθουσιασμό μετά τη δουλειά είναι το κλειδί για να αντέχεις στις καθημερινές της δυσκολίες.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department