Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Μικρές αλλαγές που θα σε γεμίσουν ενέργεια με το που σηκώνεσαι από το κρεβάτι

Τι να κάνεις για να ξεκινάς τη μέρα σου γεμάτη ενέργεια και όρεξη



Ξυπνάς κι εσύ τελευταία νιώθοντας έντονη κόπωση, ανεξάρτητα από το πόσο έχεις αθληθεί ή κοιμηθεί την προηγούμενη ημέρα; Τότε ίσως είναι καιρός να κάνεις μερικές μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου, ώστε τα πρωινά σου να ξεκινούν γεμάτα ενέργεια και όρεξη για την ημέρα που μόλις ξεκίνησε.

Πιες νερό

Η αφυδάτωση είναι ένας βασικός παράγοντας που εξασθενεί τον οργανισμό μας. Ιδιαίτερα αν ασκείσαι, χάνεις νερό μέσω του ιδρώτα, γι' αυτό είναι σημαντικό να το έχεις στη διάθεσή σου ενώ γυμνάζεσαι. Προσπάθησε να πίνεις τουλάχιστον δύο λίτρα την ημέρα, ενώ πιες με το που σηκωθείς από το κρεβάτι ένα μεγάλο ποτήρι που θα σε ξυπνήσει.

Περιόρισε την καφεΐνη

Η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου, με αποτέλεσμα να νιώθουμε μειωμένη την ενέργειά μας. Μειώνοντας τους καφέδες, αλλά και τα αναψυκτικά που περιέχουν καφεΐνη, συμβάλουμε στο να ξεκουραζόμαστε καλύτερα και να νιώθουμε γεμάτοι ενέργεια.

Απόφυγε την πολύωρη έκθεση μπροστά στην οθόνη

Η πολύωρη έκθεση στο κινητό και την οθόνη του υπολογιστή μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα της ενέργειας ενώ κατά τις νυχτερινές ώρες διαταράσσουν τους νευροδιαβιβαστές που διασφαλίζουν την καλή ποιότητα ύπνου. Προσπάθησε λοιπόν να εκτίθεσαι σε αυτές όσο λιγότερο γίνεται, ενώ κάνε και διαλείμματα μέσα στην ημέρα για να ξεκουράζεις τα μάτια σου.

Μην παραλείπεις γεύματα

Μην παραλείπεις γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, μιας που η μείωση της κατανάλωσης απαραίτητης τροφής συνεπάγεται και μείωση της συνολικής ενέργειάς σου.

Βάλε την άσκηση στη ζωή σου

Ακόμη και η ελάχιστη άσκηση μέσα στη μέρα, όπως μισή ώρα περπάτημα ή 20 λεπτά ποδήλατο, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ενέργειά σου. Αν δε ξεκινήσεις πιο δυναμικά, τότε τα πρωινά θα νιώθεις αναζωογονημένη και γεμάτη ενέργεια για τις δουλειές και τις υποχρεώσεις που έχεις να φέρεις εις πέρας.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι

Δείτε πώς να αποκτήσετε το look

CELEBS

Μαρίνα Σάττι: Αναχώρησε για τη Σουηδία η ελληνική αποστολή της Eurovision

Η χώρα μας διαγωνίζεται στον δεύτερο ημιτελικό, στις 9 Μαΐου στο Μάλμε

FASHION RADAR

«Ξέρεις ότι έχεις βρει κάποιον ξεχωριστό. Όταν μπορείς να κλείσεις για ένα λεπτό τα μάτια και να απολαύσεις άνετα τη σιωπή» Ούμα Θέρμαν

Στα 54, έχει δώσει τις δικές της μάχες, όχι μόνο ενσαρκώνοντας ρόλους αλλά και με το παράδειγμά της