Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Πώς να σταματήσεις την τριχόπτωση λόγω της αλλαγής του καιρού

Συμβουλές για υγιή και δυνατά μαλλιά



Το καλοκαίρι πλησιάζει και η αλλαγή του καιρού μπορεί να ευθύνεται πολλές φορές για την ήπια τριχόπτωση που ενδεχομένως βιώνεις. Το AllYou σου έχει τις καλύτερες συμβουλές για να τη σταματήσεις, συμβάλλοντας στη άμεση ενδυνάμωση του τριχωτού της κεφαλής και στο να έχεις υγιή και λαμπερά μαλλιά.

Διατήρησε τα μαλλιά σου ενυδατωμένα

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η ζέστη και η υγρασία μπορεί να κάνουν τα μαλλιά σου ξηρά, οδηγώντας τριχόπτωση. Για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου ενυδατωμένα, εφάρμοσε ένα μαλακτικό μετά από κάθε λούσιμο, όπως και ένα leave-in έλαιο αργκάν. Το λάδι καρύδας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σαν μια μάσκα ενυδάτωσης πριν από κάθε λούσιμο.

Περιόρισε την έκθεση στη θερμότητα

Απόφυγε όσο μπορείς τη χρήση εργαλείων styling, όπως τα ισιωτικά μαλλιών, τα σίδερα για μπούκλες, αλλά και το ίδιο το πιστολάκι, καθώς η θερμότητα μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σου, καθιστώντας τα πιο ευαίσθητα στο σπάσιμο.

Φόρα καπέλο

Το να καλύπτεις τα μαλλιά σου με καπέλο ή ένα μαντήλι ενώ βρίσκεσαι σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να τα προστατέψει από τις βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο. Και θα σου δώσει και έξτρα πόντους στυλ!

Χρησιμοποίησε ένα ήπιο σαμπουάν

Χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν που δεν περιέχει σκληρές χημικές ουσίες που μπορούν να αφαιρέσουν τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής, οδηγώντας σε πτώση των μαλλιών. Ο κομμωτής σου μπορεί να σε βοηθήσει στην κατάλληλη επιλογή.

Πες «ναι» στη σωστή διατροφή

Η διατήρηση μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, πλούσιας σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη C, βιοτίνη και σίδηρο, μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών και στη μείωση της τριχόπτωσης.

Απόφυγε τα σφιχτά χτενίσματα

Απόφυγε τα σφιχτά χτενίσματα όπως οι πλεξούδες, τα σινιόν και οι αλογοουρές που μπορεί να προκαλέσουν σπάσιμο των μαλλιών και ζημιά στο τριχωτό της κεφαλής. Άστα να στεγνώσουν φυσικά και με ένα λαδάκι ενίσχυσε τις φυσικές μπούκλες που θα σχηματιστούν.

Εάν αντιμετωπίζεις υπερβολική τριχόπτωση των μαλλιών, συνιστάται να συμβουλευτείς έναν ειδικό ή γιατρό για να προσδιορίσεις την αιτία και να λάβεις την κατάλληλη θεραπεία.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department