Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

10 τρόποι για να χάσετε βάρος στις καλοκαιρινές διακοπές

Κι όμως είναι εφικτό, ακόμη και χωρίς αυστηρή δίαιτα!



Οι καλοκαιρινές διακοπές μπορούν να γίνουν η καλύτερη αφορμή για εύκολη και γρήγορη απώλεια βάρους, χωρίς κόπο και μεγάλες θυσίες. Να λοιπόν 10 τρόποι που αυτή θα γίνει πράξη, για να γυρίσετε από το νησί με την πιο fit σιλουέτα.

Παραμείνετε δραστήριες

Επωφεληθείτε από τον ζεστό καιρό συμμετέχοντας σε υπαίθριες δραστηριότητες όπως κολύμπι, τρέξιμο, ποδηλασία ή πεζοπορία. Επιδιώξτε να είστε ενεργές για τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα για να διατηρήσετε τον μεταβολισμό σας σε υψηλά επίπεδα και να κάψετε θερμίδες.

Μείνετε ενυδατωμένες

Πίνετε άφθονο νερό για να παραμείνετε ενυδατωμένες, ειδικά όταν περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους στον ήλιο. Μερικές φορές το σώμα μας μπορεί να ερμηνεύσει τη δίψα ως πείνα, που οδηγεί σε περιττό τσιμπολόγημα. Η κατανάλωση αρκετού νερού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αυτού και στην προώθηση της απώλειας βάρους.

Απολαύστε εποχιακά φρούτα και λαχανικά

Το καλοκαίρι είναι μια εξαιρετική περίοδος για να εντάξετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας. Απολαύστε μια ποικιλία από πολύχρωμα φρέσκα προϊόντα, καθώς είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε βασικά θρεπτικά συστατικά. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτασμένες και ικανοποιημένες, ενώ διατηρείτε υπό έλεγχο την πρόσληψη θερμίδων σας.

Περιορίστε τα ζαχαρούχα ποτά και το αλκοόλ

Οι καλοκαιρινές διακοπές συχνά περιλαμβάνουν την κατανάλωση ζαχαρούχων και αλκοολούχων ποτών, τα οποία είναι πλούσια σε θερμίδες. Επιλέξτε πιο υγιεινές εναλλακτικές, όπως το ανθρακούχο νερό με άρωμα φρούτων, παγωμένο τσάι χωρίς ζάχαρη ή δροσιστικά smoothies, φτιαγμένα με φυσικά συστατικά.

Τρώτε προσεκτικά

Δώστε προσοχή στις διατροφικές σας συνήθειες κατά τις καλοκαιρινές διακοπές. Εξασκηθείτε στο να τρώτε προσεκτικά απολαμβάνοντας κάθε μπουκιά, τρώγοντας αργά και σταματώντας όταν αισθάνεστε πληρότητα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υπερφαγίας και στην καλύτερη πέψη.

Προγραμματίστε και προετοιμάστε τα γεύματά σας

Ο προγραμματισμός και η προετοιμασία των γευμάτων σας εκ των προτέρων μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές. Προγραμματίστε τα γεύματά σας με άπαχες πρωτεΐνες και προσπαθήστε να αποφύγετε να τρώτε έξω ή να βασίζεστε στο γρήγορο φαγητό όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ελέγξτε τα μεγέθη των μερίδων

Να προσέχετε τα μεγέθη των μερίδων, ειδικά όταν βρίσκεστε σε καλοκαιρινά πάρτι ή μπάρμπεκιου όπου μπορεί να υπάρχει άφθονο δελεαστικό φαγητό. Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα και απολαύστε μια ισορροπημένη μερίδα από τα αγαπημένα σας φαγητά για να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής.

Κοιμηθείτε αρκετά

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να διαταράξει το μεταβολισμό σας και να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Επιδιώξτε 7-9 ώρες ποιοτικού ύπνου τη νύχτα για να υποστηρίξετε την υγιή διαχείριση βάρους. 

Παραμείνετε συνεπείς με την άσκηση

Επιμείνετε σε μια ρουτίνα άσκησης ακόμα και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Εάν λείπετε από το γυμναστήριό σας, δοκιμάστε προπονήσεις με το βάρος του σώματός σας ή βρείτε τοπικά μαθήματα φυσικής κατάστασης στο μέρος των διακοπών σας.

Εξασκηθείτε στη διαχείριση του άγχους

Οι καλοκαιρινές διακοπές μπορεί μερικές φορές να επιφέρουν πρόσθετο άγχος λόγω των μετακινήσεων ή των γεμάτων προγραμμάτων τους. Βρείτε τρόπους διαχείρισης του στρες, όπως τον διαλογισμό, τη γιόγκα ή τις βόλτες χαλάρωσης στην παραλία. Τα υψηλά επίπεδα στρες μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους, επομένως είναι σημαντικό να δίνετε προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της