5 συνήθειες που αυξάνουν τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά μας

Να τι μπορεί να κάνεις λάθος στην καθημερινή σου διατροφή.

Ναταλία Πετρίτη

Η συσσώρευση λίπους στην κοιλιά είναι αποτέλεσμα μιας σειράς διατροφικών και μη συνηθειών, που πολλές φορές δεν περνούν από το μυαλό μας. Να λοιπόν πέντε από αυτές, για να αποβάλετε σταδιακά το βάρος από το εν λόγω σημείο που σας ταλαιπωρεί.

Κακή διατροφή

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας επεξεργασμένων και ζαχαρούχων τροφών μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και συγκεκριμένα κοιλιακό λίπος. Αυτά τα τρόφιμα είναι συνήθως υψηλά σε θερμίδες και χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά, συμβάλλοντας στην αυξημένη αποθήκευση λίπους στην κοιλιά.

Έλλειψη άσκησης

Η καθιστική ζωή χωρίς την τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του σωματικού βάρους, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς. Η άσκηση βοηθά στην καύση θερμίδων και αυξάνει τη μυϊκή μάζα, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της συσσώρευσης λίπους.

Υψηλά επίπεδα στρες

Το χρόνιο στρες πυροδοτεί την απελευθέρωση της ορμόνης κορτιζόλης, η οποία μπορεί να αυξήσει την αποθήκευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Το άγχος επίσης συχνά οδηγεί σε συναισθηματική κατανάλωση τροφής, η οποία μπορεί να συμβάλει περαιτέρω στην αύξηση βάρους στην κοιλιά.

Έλλειψη ύπνου

Η στέρηση ύπνου μπορεί να διαταράξει τα επίπεδα ορμονών, οδηγώντας σε αυξημένη πείνα και λαχτάρα για ανθυγιεινά τρόφιμα. Η κακή ποιότητα και η κακή διάρκεια ύπνου έχουν συνδεθεί με την αύξηση βάρους στην κοιλιά.

Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Το αλκοόλ είναι πλούσιο σε θερμίδες και χαμηλό σε θρεπτικά συστατικά και η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να συμβάλει στην αύξηση βάρους. Επιπλέον, το αλκοόλ μπορεί να αυξήσει την όρεξη και να βλάψει την κρίση, οδηγώντας σε κακές διατροφικές επιλογές και υπερβολική πρόσληψη θερμίδων, που συχνά οδηγεί σε συσσώρευση λίπους στην κοιλιά. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares